ینس ستولتنبرگ، منشی عمومی ناتو گفته است که آیندۀ ماموریت نظامی این پیمان در افغانستان وابسته به نتایج مذاکرات صلح با طالبان است.
هماکنون حدود ۱۶ هزار سرباز خارجی - ۱۴ هزار سرباز امریکایی و ۲۰۰۰ سرباز دیگر کشورهای عضو ناتو – در چارچوب ماموریت حمایت قاطع ناتو در افغانستان سرگرم مشاورت، آموزش و معاونت قوای امنیتی و دفاعی افغان اند.
ظرف ماههای اخیر، نمایندگان طالبان و امریکا بر سر خروج این سربازان از افغانستان مذاکرات طولانی داشته اند.
روز سه شنبه، در پایان پنجمین دور گفتگوهای طالبان و امریکا در قطر که ۱۶ روز طول کشید، هر دو جانب اعلام کردند که روی مسودهای به توافق رسیده اند که شامل خروج سربازان خارجی از افغانستان میشود.
زلمی خلیلزاد، فرستاده ویژه امریکا برای صلح افغانستان گفت که پس از نهایی شدن این مسوده، دور بعدی مذاکرات آغاز خواهد شد که روی مذاکرات بینالافغانی و برقراری یک آتشبس سراسری تمرکز خواهد داشت.
با این حال، سرمنشی سازمان ملل متحد که روز پنجشنبه در مقر پیمان ناتو در بروکسل با خبرنگاران صحبت میکرد، گفت که هنوز برای رسیدن به توافق نهایی میان طالبان و امریکا، به زمان بیشتری نیاز است.
آقای ستولتنبرگ گفت "میزان حضور نظامی ناتو در آینده بیشتر وابسته به نتایج این گفتگوها است. هنوز برای پیشبینی نتایج این گفتگوها بسیار زود است. هنوز تا نهایی شدن توافقات صلح، کارهای زیادی باید انجام شود."
مقامات امریکایی گفته اند که در صورت نهایی شدن توافقات با طالبان، حاضر اند به کاهش و یا هم پایان دادن حضور نظامی خود در افغانستان اقدام کنند.
در حال حاضر، سربازان خارجی مربوط به سایر کشورهای عضو ناتو در افغانستان، برای پیشبرد ماموریت شان به همکاری لوجستیکی و نیز حمایت نیروهای هوایی امریکا نیاز دارند.
با این حال، سرمنشی ناتو تاکید کرده است که تصمیم گیری در مورد آینده حضور نظامی در افغانستان، در هماهنگی کامل با امریکا صورت خواهد گرفت.
آقای ستولتنبرگ گفت "ما یکجا با هم آنجا (افغانستان) رفتیم و تصامیم در مورد آینده را نیز یکجا اتخاذ خواهیم کرد."
برخی گزارشها، از جمله سایت انترنتی icasualties که آمار تلفات سربازان خارجی در افغانستان را منتشر میکند حاکی است که از سال ۲۰۰۱ تا حالا ۳۵۶۱ سرباز خارجی در افغانستان کشته شده اند که ۲۴۱۹ نفر آنان سربازان امریکایی بوده اند.