'افغانستان پس از توافق صلح نیز وابسته به کمک خارجی خواهد بود'

رئیس سیگار از پالیسی‌سازان امریکایی تقاضا کرد که برای رویارویی با شرایط پس از توافقات صلح آمادگی بگیرند

یک نهاد ناظر امریکایی گفته است که حتی پس از رسیدن به توافق صلح با طالبان، افغانستان به کمک خارجی وابسته خواهد بود.

اداره سرمفتش خاص امریکا برای بازسازی افغانستان (سیگار) که مسئولیت نظارت بر کمک‌های مالی امریکا به افغانستان را برعهده دارد، در یک گزارش جدید، آسیب‌پذیری‌های اصلی افغانستان را بررسی کرده است.

جان اف. ساپکو، رییس سیگار، همزمان با انتشار این گزارش از پالیسی‌سازان امریکایی تقاضا کرد که برای رویارویی با شرایط پس از توافقات صلح آمادگی بگیرند.

او گفت: "اگر صلح تامین شود، و اگر قرار است این صلح پایدار باشد، هزینۀ اضافی را با خود خواهد آورد که تنها تمویل‌کنندگان قادر به پرداخت آن خواهند بود."

این گزارش، ناامنی گسترده، ناتوانی پولیس، موجودیت فساد، اقتصاد ضعیف، تجارت مواد مخدر و تهدیدها در برابر حقوق زنان را موارد اصلی قابل نگرانی برای افغانستان توصیف کرده است.

ظرف ماه‌های اخیر، امریکا تلاش‌های خود را برای پایان دادن به جنگ با طالبان در افغانستان شدت بخشیده و حداقل پنج بار با نمایندگان طالبان دیدار کرده است.

مقامات امریکایی باور دارند که رسیدن به توافق صلح با طالبان و تامین آتش‌بس سراسری، برای افغانستان فرصت خواهد داد تا روی مسایل دیگری از جمله دولتداری خوب و تقویت بنیادهای اقتصادی تمرکز کنند.

با این حال، اداره سیگار در گزارش جدید خود تاکید کرده است که توافق صلح با طالبان، به تنهایی مشکلات افغانستان را برطرف نخواهد کرد.

این نهاد می‌گوید که علاوه بر سایر چالش‌ها، بازگرداندن جنگجویان مسلح طالبان به زندگی عادی – در صورتی که توافق صلح نهایی شود – از دشواری‌های اصلی بر سر راه افغانستان خواهد بود.

با آنکه انتظار می‌رود کشورهای تمویل‌کننده، حدود ۵۱ درصد هزینه‌های سال ۲۰۱۹ برای افغانستان را تامین کنند، اما گزارش سیگار تاکید کرده که ظرفیت نهادهای دولتی افغانستان برای تنظیم این کمک‌ها، کماکان پایین است.