احمد مسعود، رهبر جبههٔ مقاومت ضد طالبان در یک پیام ویدیویی به مناسبت سال نو خورشیدی که در صفحهٔ فیسبوکاش نشر شده است، گروه طالبان را به ارتکاب "جنایت علیه بشریت و جنایات جنگی" متهم کرد.
او از محکمهٔ بین المللی جرایم خواست تا برای پاسخگویی طالبان در خصوص "بازداشتهای غیرقانونی، شکنجه و کشتار که نمونههای آشکار جرایم علیه بشریت و جرایم جنگی است و طالبان آنرا مرتکب شده اند" رسیدگی کند.
رهبر جبههٔ مقاومت در این ویدیو که واضح نیست در کجا و چه زمانی ثبت شده است، همچنان از سامانهای بین المللی حقوق بشری و ملل متحد خواسته است تا از گزارشدهی در مورد وضعیت حقوق بشری در افغانستان حمایت کنند.
این در حالی است که پیش از این، ملل متحد، دیدبان حقوق بشر و سازمان عفو بین الملل بارها از نقض حقوق بشر توسط طالبان گزارش داده اند.
سازمان ملل متحد، سازمان عفو بینالملل و دیدبان حقوق بشر طالبان را به اعدامهای صحرایی بیش از ۱۰۰ تن از منسوبین نیروهای امنیتی و دفاعی و امنیت ملی پیشین افغانستان متهم کرده و گفته اند که در این خصوص "اتهامات معتبری " وجود دارد.
پس از آن، ملا محمد یعقوب، سرپرست وزارت دفاع طالبان، گفت که گزارشهایی به وی رسیده که گویا برخی افراد طالبان کسانی را به خاطر "دشمنی" یا مخالفت با طالبان کشته اند.
در یک پیام صوتی منسوب به ملا یعقوب که ذبیحالله مجاهد، یکی از سخنگویان طالبان، آن را در تویترش نشر کرده بود، سرپرست وزارت دفاع طالبان خطاب به اعضای این گروه گفته است که فرمان عفو رهبر طالبان عمومی است و به گفتۀ وی "هیچ کسی حق ندارد که این تعهد را زیر پا کرده و بر خلاف این فرمان انتقام شخصی خود را بگیرد."
طالبان همواره این گزارشها را رد کرده میگویند که رهبر این گروه عفو عمومی اعلام کرده است و همگان میتوانند در فضای امن در افغانستان زندگی کنند.
آقای مسعود در خطاب به نیروهای امنیتی پیشین افغانستان ادعا که در پی احیای دوبارهٔ هر چه سریعتر ظرفیتهای آنان است، اما او در این مورد معلومات بیشتر ارایه نکرد.
آقای مسعود یک بار دیگر تاکید کرد که خواست طالبان در جریان مذاکره با جبههٔ مقاومت "جز دو مسله چیزی دیگری نبود، تسلیمی و بیعت".
پیش از این، ملا عبدالغنی برادر، معاون رییس الوزرای حکومت طالبان، گفته بود که پیام مقاومت "پیغام بد" است و آنانی ممکن به آن گوش فرا دهند که خواستار ایجاد نظام اسلامی و شرعی در افغانستان نیستند.
اما احمد مسعود یک بار دیگر با تاکید بر ادامهٔ مقاومت گفت: "تا روزی که طالبان حاضر به قبول یک پروسهٔ که در نتیجه آن یک حکومت برآمده از رای مردم و ارادهٔ مردم افغانستان و مکانیزمی که قابل قبول به همه باشد، نشوند، به توکل خدا مبارزه و مقاومت ما و شما ادامه دارد."
احمد مسعود، پس از تسلط طالبان بر افغانستان و سقوط حکومت مرکزی این کشور، در ولایت پنجشیر جبههٔ مقاومت را زیر پرچم حکومت زمان برهانالدین ربانی، رییس جمهور فقید افغانستان، اعلام کرد.