مسوولان شفاخانه صد بستر تداوی معتادان در ولایت بلخ میگویند، شماری زیادی از معتادان پس از ترک مواد مخدر و صحتیاب شدن، دوباره به اعتیاد رو میآورند.
عبدالغفار خوشیوال، رییس شفاخانه صد بستر تداوی معتادین ولایت بلخ گفت که معتادانی که از سوی آنان درمان میشوند، بیشترشان به دلیل نبود فرصتهای کاری دوباره به مصرف مواد مخدر رو میآورند.
به گفته او، دورههای درمانی در شفاخانههای معتادان کوتاه مدت بوده و برای اینکه از اعتیاد دوباره افراد بهبود یافته جلوگیری شود، باید آنان از لحاظ روانی مورد حمایت قرار گیرند.
آقای خوشیوال گفت: " تنها تداوی بسنده نیست. ما تنها با تداوی نگوییم که بیمار جور شد و از شفاخانه بیرون شد. ما هم اکنون در درون شفاخانه بیمارانی داریم که نسبت به افراد غیر معتاد صحتمند و قوی هستند. "
این مسوول مرکز ترک اعتیاد در ولایت بلخ موثریت روند مبارزه با مواد مخدر و برگشت معتادان به جامعه را وابسته به برنامههای جامع و مشترک نهادهای چندگانه حکومتی میخواند.
او می گوید: "در پهلوی درمان، ادارات ذیربط ریاست کار و امور اجتماعی، ریاست مبارزه با مواد مخدر و هیات رهبری حکومت، اینها باید در قسمت کاریابی برای بیماران درمان شده کوشا باشند. یگانه مشکل، مشکل اقتصادی، فقر و مشکلات روانی است که بیماران را باز بسوی مواد مخدر میکشاند. "
بر بنیاد آمارها حدود ۸۰ درصد معتادانی که دورههای تداوی را در مراکز صحی سپری میکنند، دوباره به اعتیاد رو میآورند. بیکاری، تشویق دوستان و دسترسی آسان به مواد مخدر از علتهای اصلی برگشت معتادان به استعمال این مواد خوانده میشوند.
معتادان در شهرها و در مکانهای مشخص در انظار عامه مواد مخدر مصرف میکنند که به گفته کارشناسان این خود بر افزایش میزان معتادان تاثیر داشته است.