فرخنده، مسوول کارگاه قالین بافی در ولایت بدخشان می گوید که با پشتیبانی اتحادیه قالین بافان این ولایت، یک کارگاه قالین بافی را ایجاد کرده و در آن فرصت کار و آموزش این حرفه را برای حدود ۲۰۰ زن فراهم ساخته تا از بیکاری و خطر ابتلا به اعتیاد نجات پیدا کنند.
فرخنده به صدای امریکا گفت که کارمندان آنان در این مرکز بیشتر زنان بیکار و دختران جوان اند که از رفتن به پوهنتون و مکتب باز مانده اند.
به گفتۀ او، زنان در برخی خانه ها به دلیل نداشتن مصروفیت کاری، به مشکلات مختلف روحی و روانی مبتلا شده و شماری با خطر ابتلا به اعتیاد روبه رو شده اند.
فرخنده اضافه کرد: "فقر و بیکاری خودش یک نوع مرض(بیماری) است. در خانوادهای که فقر و بیکاری و تشویش روحی باشد، خانم ها به اعتیاد مبتلا می شوند. اینجا روحیه شان بهتر شده و یک حرفه را هم یاد می گیرند."
سهیلا احمدی، یکی از کارگران در این کارگاه گفت که بیکاری در یک جامعه مرض خطرناکی است وموجب میشود تا جوانان زیادی به انجام کارهای غیرقانونی رو آورده و معتاد شوند. .
او که یک سال میشود در این کارگاه قالی بافی کار میکند، به صدای امریکا گفت: "با سقوط جمهوریت و با روی کار آمدن امارت ( حکومت طالبان) درهای مکتب بسته شد و ما روی آوردیم به قالین بافی، به خاطری که در خانه به مشکلات روانی و اقتصادی دچار شدیم، آمدیم به قالین بافی تا یک چیزی ره یاد بگیریم."
صبرینا یکی دیگر از زنان کارگر در این کارگاه از حکومت طالبان خواست که به منظور جلوگیری از رو آوری جوانان بدخشان به اعتیاد، باید فرصت های کاری را فراهم سازد