افغانستان در گزارش ۲۰۱۷ سازمان بین المللی شفافیت از رهگذر شاخصهای فساد اداری، در زمرۀ چهار فاسدترین دولت جهان رده بندی شده است.
افغانستان در گزارش جدید، در میان ۱۸۰ کشور شامل در این گزارش با داشتن ۱۵ امتیاز در ردۀ ۱۷۷ و فقط بالاتر از سومالیا، سودان و سوریه قرار گرفته است.
افغانستان در مقایسه با گزارش سال ۲۰۱۶ سازمان بین المللی شفافیت امتیاز بیشتری نگرفته است، اما از سال ۲۰۱۲ به این طرف هفت امتیاز کسب کرده است که از دید سازمان بین المللی شفافیت، برخی اقدامات حکومت افغانستان از جمله بهبود پالیسیهای اساسی مبارزه با فساد عامل آن بوده است.
مقامهای افغان همواره با اشاره به قانونمند ساختن پروسۀ تدارکات به ویژه قراردادهای اردوی ملی، ایجاد مرکز ویژۀ عدلی، قضایی برای رسیدگی به پروندههای فساد اداری و محاکمۀ شماری از عاملان فساد حتا در سطح وزیر و معینان وزارتخانه ها، از ارادۀ قاطع حکومت افغانستان در راستای مبارزه با فساد اداری سخن گفته اند.
افغانستان در یک دههء گذشته همواره در قعر فهرست جهانی فساد اداری جا گرفته است. افغانستان در سال ۲۰۱۶ از میان ۱۷۶ کشور در ردۀ ۱۶۹ قرار داشت و در سال ۲۰۱۳ افغانستان در میان ۱۷۷ دولت جایگاه ۱۷۵ (دومین دولت فاسد) رده بندی شده بود.
در همسایگی افغانستان، ترکمنستان در ردۀ ۱۶۷، تاجیکستان ۱۶۱، اوزبیکستان ۱۵۷، ایران ۱۳۰ و پاکستان در ردۀ ۱۱۷ جدول رده بندی ۲۰۱۷ سازمان شفافیت بین المللی از رهگذر فساد اداری قرار گرفته است.
سال گذشته ازبکستان در جایگاه ۱۵۶، ترکمنستان ۱۵۴، تاجیکستان ۱۵۱، ایران ۱۳۱ و پاکستان در ردۀ ۱۱۶ جدول رده بندی شفافیت بین المللی قرار داشت.
پاکترین دولتها
در گزارش ۲۰۱۷ شفافیت بین المللی زیلاند جدید، دنمارک و فنلند به ترتیب سه پاکترین دولتهای جهان معرفی شده اند.
در سال ۲۰۱۶ دنمارک، زیلاند جدید و فنلند و در سال ۲۰۱۵ دنمارک، فنلند و سویدن به ترتیب پاکترین دولت های جهان معرفی شده بودند.
ایالات متحدۀ امریکا در گزارش ۲۰۱۷ شفافیت بین المللی با دو رده صعود نسبت به سال ۲۰۱۶، در جایگاه ۱۶ جدول رده بندی دولتها از رهگذر فساد اداری قرار گرفته است.
شفافیت بین المللی - سازمان غیرحکومتی مستقر در آلمان - گفته است که هیچ کشوری در جهان عاری از فساد اداری نیست. با آنهم حد فساد اداری و چگونگی درک شهروندان از موجودیت آن در نقاط مختلف جهان متفاوت است.