دانش: اخلال انتخابات، خیانت به ملت بزرگ افغانستان است

آقای دانش گفت که با توجه به شرایط کنونی افغانستان، شعارهای تعویق انتخابات، برگزاری لویه جرگه و تشکیل حکومت مؤقت معقول نیست

محمدسرور دانش، معاون دوم ریاست جمهوری افغانستان با اشاره به بسته‌شدن برخی دفاتر ولایتی کمیسیون انتخابات، بازنگری موافقتنامه امنیتی با امریکا و طرح ایجاد حکومت مؤقت، خطاب به اپوزسیون حکومت گفت که بزرگان سیاسی نباید در راستای عقب‌گرد افغانستان تلاش کنند.

آقای دانش، که در مراسم تجلیل از محرم در کابل صحبت می‌کرد، گفت که با توجه به شرایط کنونی افغانستان، شعارهای تعویق انتخابات، برگزاری لویه جرگه و تشکیل حکومت مؤقت معقول نیست.

او خطاب به رهبران سیاسی گفت که نباید تلاش کنند "مثل همیشۀ تاریخ" افغانستان را به عقب برگردانند و در تداوم ثبات و پیشرف این کشور، انقطاع ایجاد کنند.

آقای دانش، تأکید کرد: "به همین جهت به صراحت می‌گوییم که بستن دفاتر کمیسیون انتخابات از طرف هر کسی و هر گروهی که باشد، یک حرکت برخلاف مصالح عمومی و نقض صریح حقوق اساسی شهروندان و حکم قانون اساسی و یک تشبث بیهوده در برابر مردم‌سالاری و سرنوشت عمومی جامعه است".

این اظهارات معاون رئیس جمهور افغانستان در حالی مطرح می‌گردد که هواداران "ائتلاف بزرگ ملی افغانستان" چند دفتر ولایتی کمیسیون انتخابات را به دلیل قبول‌نشدن طرح‌های شان برای انتخابات پارلمانی بسته اند.

بایومتریک رأی‌دهندگان و تغییر سیستم انتخاباتی از رأی واحد غیرقابل انتقال به سیستم مختلط از خواست‌های عمدۀ احزاب و جریان‌های سیاسی است که کمیسیون انتخابات، عملی‌شدن این دو پیشنهاد را به دلیل کمی وقت ناممکن می‌داند.

آقای دانش، گفت که جریان‌ها و اپوزسیون سیاسی حکومت اجازه دارند که انتقاد و اعتراض شان را در برابر حکومت مطرح سازند؛ اما انتقاد بر حکومت، غیر از به گروگان گرفتن سرنوشت همۀ ملت است.

به گفتۀ وی، انتخابات پدیده‌ای حکومتی نه؛ بلکه پروسه‌ای ملی، وجیبه‌ و مسؤولیت همگانی است که به سرنوشت تک تک شهروندان افغان مربوط می‌شود.

او افزود: "هرنوع اخلال در مقابل آن، خیانت به ملت بزرگ افغانستان است".

معاون دوم رئیس جمهور افغانستان، با اشاره به نمایندگانی که خواستار بازنگری موافقتنامۀ امنیتی کابل – واشنگتن شده اند؛ گفت: "آیا این افراد از چالش‌ها و واقعیت‌های امنیتی و اقتصادی جامعه و کشورشان باخبر اند؛ یا "در عالم خیال به سر می‌برند و یا عقده برعلیه حکومت آنان را وادار ساخته همۀ کشور را به دشمنان این مرز و بوم تسلیم کنیم؟".

به گفتۀ وی، بر بنیاد قانون اساسی، هر عضو شورای ملی مکلف است که موقع اظهار رأی مصالح عمومی و منافع علیای مردم افغانستان را مدار قضاوت قرار دهد.

آقای دانش، افزود که از ولسی جرگۀ افغانستان بعید است که به خاطر رقابت‌های سیاسی، منافع ملی این کشور را نادیده بگیرد.