پاکستان از فرستادن نخستین محمولۀ کمکهای بشری این کشور برای رسیدگی به سیلابزدگان در افغانستان خبر داده گفته است که این کمکها در آینده نیز ادامه خواهد یافت.
منصور احمد خان، سفیر پاکستان در کابل روز شنبه هفتم می (۱۷ ثور) در تویتر گفت که این کمکها شامل خیمه، مواد خوراکی و داور است که توسط یک طیارۀ نظامی به ولایت بلخ انتقال داده شده است.
آقای خان افزود که این کمکهای بشری به دستور صدر اعظم پاکستان به هدف کمک به خانوادههای که در اثر سرازیر شدن سیلابهای اخیر، زیان دیده اند، صورت گرفته است.
او تاکید کرده که به زودی کمکهای تازۀ بشری به آسیبدیدگان رویدادهای طبیعی در بخشهای افغانستان فرستاده خواهد شد.
شهباز شریف، صدر اعظم پاکستان نیز در صفحۀ تویترش از ارسال کمکها به افغانستان خبر داده و گفته است که آنان در کنار افغانها باقی خواهند ماند.
آقای شریف افزوده که جامعۀ جهانی در این وضعیت نباید مردم افغانستان را فراموش کند و بر ادامۀ کمکها بر نیازمندان در این کشور تاکید کرده است.
سه روز پیش، طالبان گفتند که در اثر سرازیر شدن سیلابها در دستکم ۱۰ ولایت این کشور، ۲۲ نفر جان باخته و بیش از ۴۰ تن دیگر زخمی شده اند. اما گفته میشود که آمار قربانیان سیلابها در حال حاضر دو برابر شده است.
این در حالی است که صدر اعظم پاکستان دو روز پیش نیز از جامعهٔ بین المللی خواسته بود تا با مردم این کشور کمک کند. آقای شریف در یک تویت ضمن این که از جامعهٔ بینالمللی خواستار کمک شده، گفته بود که کشورش نیز به "برادران و خواهران افغان" کمک خواهد کرد.
مقامات حکومت طالبان نیز گفته اند که از سازمانهای خیریهٔ بینالمللی برای رسیدگی به سیلابزدگان خواستار کمک خواهند شد.
حسیب الله شیخانی، رییس اطلاعات ادارهٔ ملی رسیدگی به حوادث حکومت طالبان، گفت که در حد اقل ۱۲ ولایت افغانستان سیلاب جاری شده، اما ولایتهای بادغیس، فاریاب و بغلان بیشتر متاثر شده اند.
آقای شیخانی افزود که این سیلابها ۵۰۰ منزل مسکونی را ویران کرده، ۲۰۰۰ منزل دیگر را خسارمند ساخته، جان ۳۰۰ رس مواشی را گرفته و در حدود ۳۰۰۰ هکتار زمین زراعتی را آسیب رسانیده است.
او اضافه کرد که کمیتهٔ بینالمللی صلیب سرخ کمک فراهم کرده و مقامات طالبان از سایر سازمانهای بینالمللی نیز خواستار کمک خواهند شد.
این در حالی است که جامعهٔ بینالمللی روی این موضوع تمرکز دارد که چگونه با افغانها کمک فراهم کند که سود آن به طالبان نرسد.