کمیتۀ مصوونیت خبرنگاران افغانستان میگوید که طالبان در برخی از ولایات، بر فعالیت نشراتی رسانهها محدودیت وضع کرده و به مسوولان این رسانهها گفته اند که از نشر صدای زنان و موسیقی خودداری کنند.
این کمیته ناوقت روز یکشنبه ۱۲ دسمبر (۲۱ قوس) با نشر گزارشی گفته است که این محدودیتها بر رسانهها از سوی طالبان در ولایات، تخار، بلخ، جوزجان و غور وضع شده است.
این کمتیه افزوده است که مقامهای طالبان به مسوولان رسانهها در تخار گفته اند که از نشر سریالها و فلمهای که چهرۀ زنان در آن نمایان شود، جلوگیری کرده و "صدای زنان نباید از طریق نشرات رادیوها شنیده شود."
بر اساس معلومات کمیتۀ مصوونیت خبرنگاران افغانستان ادارۀ امر به معروف و نهی از منکر طالبان در بلخ و جوزجان به خبرنگاران زن گفته اند که حجاب بپوشند.
در این گزارش آمده است که طالبان ولایت غور نیز محدودیتهای مشابه را بر خبرنگاران زن و مسوولان رسانهها وضع کرده اند.
این کمیته افزوده است: "در ولایت غور به نشر موسیقی و برنامههای سرگرمی اجازه داده نمیشود. در برنامهها و اعلانات باید از زیگنالهای اسلامی استفاده شود."
در این گزارش آمده است که طالبان با مسلط شدن بر افغانستان، مانع فعالیت زنان در رسانههای ولایت بادغیس شده اند.
کمتیۀ مصوونیت خبرنگاران افغانستان به نقل از باز محمد سروری، رییس اطلاعات و فرهنگ طالبان برای بادغیس گفته است که در بارۀ اجازه یافتن خبرنگاران زن به فعالیتهای شان، گفتگوها با مسوولان این گروه ادامه دارد و به زودی این مشکل رفع خواهد شد.
ادامۀ توقف فعالیت رسانهها
کمتیۀ مصوونیت خبرنگاران افغانستان میگوید که در یک هفته گذشته، یک شبکۀ رادیویی در ولایت غور به دلیل مشکلات اقتصادی فعالیتاش را متوقف کرده است.
مسوولان رادیو فیروزکوه گفته اند که با توقف فعالیت این رادیو، بسیاری از کارمندان این رسانه بیکار شده اند. آنان همچنین گفته اند که از مدتی به اینسو، معاش کارمندان این رادیو را پرداخته نتوانستند و به همین دلیل آنان مجبور شدند دروازۀ این رادیو را بسته کنند.
کمیتۀ مصوونیت خبرنگاران همچنین افزوده که در این مدت، تلویزیون آیینه که با مسلط شدن طالبان بر افغانستان، از فعالیت باز مانده بود، دوباره به نشرات خود آغاز کرده است.
بر اساس معلومات این کمیته، در جریان هفته گذشته، یک شبکۀ رادیویی تازه تاسیس شده به نام "صدای نجات" در ولایت پکتیکا نیز به فعالیت آغاز کرده است.
عدم دسترسی به اطلاعات
کمتیۀ مصوونیت خبرنگاران افغانستان، عدم دسترسی به اطلاعات از سوی مقامهای طالبان را یکی از مشکلات دیگر خبرنگاران در این کشور عنوان کرده و خواستار توجه در این زمینه شده است.
در این گزارش آمده است: "در قسمت دسترسی به اطلاعات زمانی که یک واقعه رخ میدهد خبرنگاران باید روزها برای به دست آوردن اطلاعات انتظار بکشند. مسوولان به شمول والیها، با خبرنگاران در ارتباط نیستند و همکاری نمیکنند."
این کمتیه به نقل از خبرنگاران در برخی ولایات گفته است که آنان در نشستهای دعوت میشوند که به "نفع حکومت طالبان" باشد.
این در حالی است که دو روز پیش، سید راشد کاشفی، یکی از خبرنگاران افغان در کابل در جریان تهیۀ گزارش از سوی افراد طالبان بازداشت و لت و کوب شد.
عزام، معاون سخنگوی وزارت داخلۀ طالبان بازداشت موقت و لت و کوب از سوی افراد این گروه را تایید کرده و گفته است که بررسیها در این باره جریان دارد.