پس از فدراسیون روسیه، طالبان نیز ادعاهای مقامهای افغان و برخی اعضای پارلمان مبنی بر کمک روسیه به این گروه را – که در رسانههای محلی افغانستان به شکل گسترده روی آن بحث میشود – رد کرده است.
طالبان با فرستادن اعلامیهای به رسانهها گفته است "از چند وقت به این طرف، برخی حلقات از طریق رسانهها ادعا میکنند که روسیه به امارت اسلامی کمک نظامی میکند. امارت اسلامی این ادعاها را به شدت رد میکند، امارت اسلامی از سوی روسیه هیچگونه کمک نظامی یا لوژستیکی دریافت نکرده است".
قاری یوسف احمدی، یک سخنگوی طالبان در این اعلامیه ارتباط آن گروه با روسیه را رد نکرده و گفته است که طالبان برای منافع ملی و آیندۀ امن خواهان روابط خوب با کشورهای همسایهها و برخی کشورهای منطقه استند و در این راستا "تفاهم سیاسی" با جوانب دخیل را "ضرورت ملی" میدانند.
در این اعلامیه همچنان گفته شده است "امارت اسلامی در زمان حاکمیت خود نیز در راستای روابط و تفاهم با کشورهای منطقه و جهان تلاش کرد و هرگونه ارتباط با آن کشورها به ضد هیچکس و به زیان هیچ جانبی نیست؛ بلکه برای مردم و کشور جنگزدۀ افغانستان به تقویت و گسترش این گونه روابط سالم ضرورت است".
به باور طالبان، نشر چنین گزارشهایی از سوی رسانهها، تلاشهای برخی حلقات استخباراتی برای تخریب اذهان افغانها است.
واکنشها در مورد روابط روسیه و طالبان
فدراسیون روسیه با آنکه ارتباط با گروه طالبان را تأیید کرده؛ اما گزارشهای مبنی بر فراهمکردن کمک نظامی و همکاری در این بخش را پیش از این رد کرده است.
سفارت روسیه در کابل با نشر اعلامیهای گفته است "تمام اینها اتهامات بیاساس، شایعات و خیالهای خام است".
وزارت امور خارجۀ افغانستان نیز در اعلامیهای که روز سه شنبه نشر شد، اظهارات برخی مقامهای افغان و اعضای پارلمان این کشور در مورد همکاری روسیه با طالبان را – که ادعاهای کمک نظامی روسیه به طالبان مطرح شده است – موقف رسمی حکومت ندانسته و این گونه اظهار نظرها را بیرون از پالیسی حکومت افغانستان خوانده است.
وزارت خارجۀ افغانستان گفته است که به جز از یک کشور همسایه (پاکستان)، با تمامی کشورهای منطقه و جهان روابط خوب وجود دارد و افغانستان توانسته است که روی مسایل بزرگ منطقهیی اجماع منطقوی را به میان آورده که روسیه نیز از آن حمایت میکند.
این وزارت همچنان، به کسانی که روی کمک نظامی روسیه به طالبان انگشت گذاشته اند، گفته است "روابط دو دولت مستقیم، سازنده و روابط دوجانبۀ شفاف است و به همین دلیل اظهار نظرهای اشخاص را که در فضای آزاد بیان میشود، زیانبار نمیداند؛ زیرا دستگاه دیپلوماسی (وزارت خارجۀ افغانستا) به عنوان یک ادارۀ دولتی و نهاد اصلی منظم و به گونۀ مستقیم، نظرات کشور خود را به شرکا و همتایان بینالمللی میرساند".
در این حال، کابل از همکاریهای روسیه، به ویژه در راستای مبارزه با مواد مخدر، قدردانی نیز کرده است.
کمک نظامی روسیه به طالبان
آگاهان امور افغانستان در مورد کمک نظامی روسیه به طالبان، نظر واحد ندارند.
در حالی که شماری از کارشناسان، حمایت نظامی روسیه از طالبان را، زایدۀ جنجالهای روسیه و امریکا در سوریه و اوکراین میدانند و میگویند که روسیه در منازعۀ افغانستان به صورت واضح طرف طالبان را گرفته است.
اما برخی دیگر این آگاهان، گزارشهای نشرشده در مورد حمایت روسیه از طالبان را، پروپاگند برخی حلقات میدانند.
احمد سعیدی، یکی از تحلیلگران سیاسی افغان گفت، دو روز پیش در دیداری با یک دیپلومات روسی از وی در این مورد پرسیده؛ اما آن دیپلمات این ادعاها را رد کرده است.
آقای سعیدی، افزود "او گفت که یک سال پیش ما یک هزار میل سلاح را با همین حکومت داده ایم، یک هفته پس از تسلیمی، دولت آن اسلحه را به قطعات خود توزیع کرد، به قطعات اردو و نیروهای امنیتی، بدون شک، پس از سقوط برخی ولسوالیها و ولایات، ۴۰۰ تا ۵۰۰ میل آن اسلحه که به دولت افغانستان سپرده بودیم، به دست دشمن افتاد؛ حالا برخیها بر ما اتهام وارد میکنند".
اما برخی اعضای پارلمان افغانستان میگوید، اسنادی به دست دارند که نشان میدهد، روسیه به حکومت افغانستان و طالبان به یک اندازه و با سریال نمبر مشابه فراهم کرده است.
این اعضای پارلمان میگویند، روسیه به همین دلیل این کار را انجام داده که اگر اسلحه روسی در نزد طالبان دیده شود، اتهامات فراهمکردن اسلحه به آن گروه وارد میشود.
طالبان در حالی در مورد روابط با روسیه وضاحت میدهد که قرار است به روز جمعه مسکو میزبان کنفرانسی در مورد افغانستان با حضور دوازده کشور باشد.
حکومت افغانستان گفته است که در این کنفرانس شرکت میکند.