بعد از ماه ها تمرين، و يک پرواز موفقانه با سفينۀ فضايي قزاقستان، اولين فضانورد ماليزيايي در مدار زمين در حال چرخش ميباشد.
( شيخ مظفر شکور) بهمرايي دو فضانورد ديگر (پگي ويتسن) امريکايي و (يوري مالنچنکو) روسي براي ۱۲ روزه در ستيشن بين المللي فضايي ماموريت دارند.
در اين زمينه (چاد بوکارد) خبرنگار صداي امريکا ، از بنگاک، گزارشي دارد.
سفينه فضايي (سويزTMA-11) که اولين فضانورد آسيايي جنوب شرقي را حمل مينمايد، شام چارشنبه از مرکز فضايي (بيکونور) قزاقستان، بفضا پرتاب شد.
قرار است اين سفينۀ فضايي بروز جمعه بر ستيشن بين المللي فضايي، فرود آيد. قرار است (شيخ مظفر شکور) ماليزيايي که جراح استخوان ميباشد، در مورد اثرات قوه جاذبه بسيار کوچک و تشعشع يا راديويشن فضا بروي سلول بدن انسان مطالعه نموده و همچنان غرض توليد واکسيني براي (HIV) آزمايشاتي را روي پروتين انجام خواهد داد.
(جمال الدين جارجز) وزير ساينس و تکنالوجي و نوآوري هاي ماليزيا طي مصاحبۀ با صداي امريکا از قزاقستان اظهار داشت که وي اميدوار است تا اين ماموريت، الهام بخش نسل جديد دانشمندان ماليزيا باشد.
آقاي (جارجز) گفت: «با قرار دادن فردي از خود ما، مردي از ماليزيا در فضا، ما در حقيقت ميخواهيم حد و حدود را در محدودۀ اندوختن دانش در آينده بلند تر ببريم.، خاصتاً براي اطفال، آن ۵ مليون طفليکه فعلاً در مکتب هستند. و در کنار آن ما تا اندازۀ مفتخر هم هستيم، زيرا پيوسته به پنجاه و امين سالگرد کشور، ما خود را با تمام جهان پيوست ميدهيم.»
آقاي مظفرعضو جامعۀ نژادي(مالي)، کشور ماليزيا ميباشد، و در مورد اينکه بحيث يک مسلمان در فضا چگونه بايد فرايض ديني وي انجام يابد، مطالعات پيشرفته و عميقي صورت گرفته است.
هر مسلمان بايد در جريان نماز هاي روزانه رو به قبله نمايد، بطور مثال، در حاليکه به صد ها مايل در ارتفاع بلتد تر از زمين در يک احاطۀ سبک وزن در حال چرخش باشيد،چالش بزرگي است تا جهت قبله را پيدا نمود.
براي اين منظور يک خط تصوري از مکه به فضا رسم گرديده و تصميم گرفته شد تا آقاي مظفر در آغاز نمازش رو به اين خط نمايد و در تمام طول پرواز در جريان نماز رويش به آن خط باشد.
آقاي مظفر همچنان تعهد نموده است تا فرايض روز هاي آخر ماه مبارک رمضان را که مصادف با شروع ماموريت وي ميگردد، بجا آورد.
علماي ماليزيا در روز هاي که مظفر در فضا ميباشد، از روزه معاف نموده اند، ولي وي ميگويد که او به هرحال روزه خواهد گرفت.
وزارت امور مذهبي ماليزيا، اولين کتاب رهنمايي مسلمانان در فضا را براي حل اين مسايل ديني بچاپ رسانيده است.
در برنامه ۹۰۰ مليون دالري با روسيه که خريد ۱۸ جت جنگي روسيه نيز شامل آن ميباشد، ماليزيا ۲۵ مليون دالر براي غرض اشتراک آقاي مظفر بروسيه پرداخت نموده است.
قرار است اين جراح ۳۵ ساله بروز ۲۱ اکتوبر از فضا بزمين برگردد و دو همراه امريکايي و روسي وي در ستيشن فضايي باقي بمانند.