یک شرکت ترکی برای تولید برق بادی در هرات سرمایه‌گذاری می‌کند

مسوولان یک شرکت ترکی به نام "۷۷" می‌گویند که برای تولید ۲۰۰ میگاوات برق بادی در ولایت هرات سرمایه‌گذاری می‌کنند.

وزارت آب و انرژی حکومت طالبان روز سه شنبه نهم می (۱۹ ثور) اعلام کرد که تفاهم‌نامۀ تولید ۲۰۰ میگاوات برق بادی را با این شرکت ترکی امضا کرده است.

مولوی عبداللطیف منصور، سرپرست این وزارت پس از امضای تفاهم‌نامه با سلیمان جیلیو، رییس شرکت ترکی "۷۷" به خبرنگاران گفت که این شرکت تحقیقات خود را برای تولید برق بادی در ولایت هرات به زودی آغاز خواهد کرد.

آقای منصور گفت: "اگر در حوزهٔ جنوب غرب که ولایات هرات و نیمروز را شامل می شود، از امکانات بادی استفاده شود، مقدار زیاد برق تولید خواهد شد. در بحث در مورد اینکه چقدر برق می‌توان در این مناطق تولید کرد، من گفتم که نظر به سروی که صورت گرفته به یقین گفته می‌توانم که تا ۱۶۰۰ میگاوات برق تولید شده می‌تواند."

شرکت ترکی "۷۷" در چند سال اخیر در افغانستان در بخش تولید برق فعالیت می‌کند. این شرکت پروژه‌های افزایش ظرفیت بند کجکی هلمند و تولید ۱۵ میگاوات برق از انرژی خورشیدی را در ولایت قندهار تکمیل کرده است.

رییس این شرکت به خبرنگاران گفت: "پروژه تولید برق بادی ۲۰۰ میگاواتی تا دو سال آینده تکمیل و آماده بهره برداری می شود."

آقای جیلیو گفت: "خدا را شکر می‌کنیم که برای نخستین بار در افغانستان پروژه تولید برق ۱۵ مگاواتی خورشیدی در قندهار تکمیل شد و پس از آن پروژه افزایش ظرفیت ۱۰۰ میگاوات برق بند کجکی در هلمند به اتمام رسید."

اما جیلیو و سرپرست وزارت آب و انرژی در مورد مقدار سرمایه گذاری در پروژه تولید برق بادی در هرات چیزی نگفتند.

افغانستان در حال حاضر ۸۰ درصد برق خود را از چهار کشور همسایۀ خود - اوزبیکستان، تاجیکستان، ترکمنستان و ایران - وارد می‌کند.

افغانستان در حال حاضر به حدود ۱۴۰۰ میگاوات برق نیاز دارد. بر اساس معلومات وزارت آب و انرژی، تنها کابل در ۲۴ ساعت تا ۷۰۰ میگاوات برق نیاز دارد که در حال حاضر شرکت برق می‌تواند در مدت ۲۴ ساعت بین ۳۵۰ تا ۴۰۰ میگاوات برق به این شهر فراهم کند.

قرارداد تمدید لین برق ۵۰۰ وات ترکمنستان در حکومت پیشین افغانستان با این کشور امضا شد. حکومت طالبان نیز علاقمند تکمیل این پروژه است، اما نهادهای تمویل کننده تمایلی به تمویل این پروژه ندارند.

وزارت آب و انرژی حکومت طالبان می‌گوید که در برنامه‌های کوتاه مدت این وزارتخانه تکمیل پروژه تمدید لین برق ۵۰۰ وات از ترکمنستان و پروژه امتداد لین برق هزار وات شامل است که با تکمیل شدن آن، معضل برق شهر کابل حل خواهد شد.