دیدبان حقوق بشر روز پنجشبه ۱۱ جنوری (۲۱ جدی) گفت که "۲۰۲۳ یک سال تلخ نقض حقوق بشر" بود، سالی که رهبران جهان در آن نقض حقوق بشری در غزه، افغانستان، اوکراین، سودان، اویغورهای چین و سایرین را نادیده گرفتند.
در گزارش جهان برای سال ۲۰۲۴، دیدبان حقوق بشر "رنج فوق العادهٔ" را برجسته کرده که مردم در این کشورها به دلیل جنگ حماس-اسراییل، جنگ در اوکراین، میانمار، ایتوپیا و منطقهٔ ساحل افریقا رنج برده اند.
به گفتهٔ وزارت صحت حماس، در جریان جنگ اسراییل-حماس بیش از ۲۳۰۰۰ نفر در قلمرو محصور فلسطینی کشته شده اند.
در گزارش دیدبان حقوق بشر آمده است که اسراییل در پاسخ به حملهٔ هفتم اکتوبر حماس که به گفتهٔ مقامات اسراییلی در آن ۱۱۴۰ نفر کشته شدند، جریان آب و برق را بر ۲.۳ میلیون غیرنظامی قطع کرده و مقدار اندکی از نفت، مواد غذایی و کمکهای بشری را اجازه داده است وارد غزه شود.
دیدبان حقوق بشر این اقدام اسراییل را "نوعی از مجازات جمعی که جنایت جنگی است" عنوان کرد.
در کنار این، لاما فاکح، رییس بخش شرق میانه و شمال افریقا دیدبان حقوق بشر، گفت: "ما روند نگران کنندهٔ حقوق بشر را در منطقه مستند سازی کردیم و اگر به آن رسیدگی صورت نگیرد، منطقه را با پیامدهای جهانی بیشتر در بیثباتی فرو میبرد."
ترانه حسن، رییس دیدبان حقوق بشر مستقر در نیویارک، گفت که سیستم بین المللی که برای حفاظت از حقوق بشر بر آن اتکا صورت میگیرد، در حالی تحت تهدید قرار دارد که رهبران جهان از نقض اصول بنیادی حقوق بشر چشم پوشی میکنند.
گزارش حقوق بشر، دورویی حکومتها، به گونهٔ عمده حکومتهای غربی را مثال آورده و گفته است که آنان حملات حماس را تقبیح میکنند، اما جنگ اسراییل علیه حماس را به انتقاد نمیگیرند.
حسن افزود: "زمانی که حکومتهای غربی و اعضای اتحادیهٔ اروپا نقض حقوق بشر را نادیده میگیرند... این کمتر از دورویی نیست."
طالبان با تسلط دوباره بر افغانستان دروازههای مکاتب متوسطه و لیسه و پوهنتونها را به روی دختران مسدود کرده و زنان را به استثنای چند سکتور محدود، اجازه کار را نمیدهند.
حسن در اشاره به وضعیت حقوق بشری دختران و زنان در افغانستان گفت که شجاعت زنان افغان امید بخش است.
او رهبران جهان را مخاطب قرار داده گفت که "زمانی که این دختران و زنان آماده اند به جادهها برآیند و خود را با خطر بازداشت شدن از سوی طالبان مواجه سازند" رهبران جهانی نمیتوانند امید را از دست دهند.