عبدالله عبدالله، رییس شورای عالی مصالحهٔ ملی افغانستان از عواقب احتمالی خروج پیش از وقت نیروهای امریکایی بر مذاکرات صلح افغانستان هشدار داد.
آقای عبدالله افزود که خروج پیش از وقت نیروهای خارجی از افغانستان "قطعاً تاثیر خود را خواهد داشت".
آقای عبدالله درجریان سفراش به هند، در مصاحبهٔ با خبرگزاری اسوشیتدپرس گفت: "امیدواریم در مذاکرات صلح پیشرفت کنیم تا نیازی به نیروهای بین المللی نباشد. خروج پیش از وقت تاثیر خواهد داشت یا نه؟ قطعاً. ما از واقعیتهای موجود غافل نیستیم، اما این امر سبب پیروزی یک جانب بر جانب دیگر نخواهد شد. عواقبی خواهد داشت و در این مورد هیچ تردیدی وجود ندارد. اما هنوز به آنجا نرسیده ایم."
این در حالی است که دونالد ترمپ، رییس جمهور ایالات متحده شام چهارشنبه هفتم اکتوبر (۱۶ میزان) در یک تویت نوشت: "باید شمار اندک باقیماندۀ مردان و زنان شجاع ما که در افغانستان سرگرم خدمت اند، تا کرسمس [عید میلاد مسیح] به خانه برگردند."
با آنهم، وزارت دفاع امریکا تا اکنون در مورد خروج نیروهای این کشور از افغانستان چیزی نگفته است.
رییس شورای عالی مصالحهٔ ملی افغانستان در اشاره به آیندهٔ کشورش گفت که افغانستان در صورتی میتواند منحیث یک کشور با ثبات بماند و در زندگی مردم خود و منطقه سهم بگیرد که "صلح آمیز و دموکراتیک باشد و حقوق شهروندان، به شمول زنان و اقلیتها در آن حفظ باشد و پناهگاه امن گروههای تروریستی نباشد".
آقای عبدالله افزود: "ما در مورد امارات اسلامی که طالبان در گذشته داشتند صحبت نمیکنیم. ما در مورد وضعیت صحبت میکنیم که طالبان در آن یکجا با مردم افغانستان یا مردم افغانستان یکجا با طالبان در آن نقش داشته باشند."
او تاکید کرد که هر دو طرف باید با وجود داشتن دیدگاههای مخالف همدیگر را بپذیرند و این را قبول کنند که جنگ راه حل نیست.
رییس شورای عالی مصالحهٔ افغانستان افزود که هند میتواند با ترغیب تحمل و همزیستی نقش مهمی در روند صلح افغانستان داشته باشد.
مذاکرات صلح افغانستان به تاریخ ۱۲ سپتمبر افتتاح شد و در روز دوم مذاکرات، گروههای تماس دوجانب تشکیل گردید، اما با گذشت بیش از سه هفته از آغاز مذاکرات میان هیات جمهوری اسلامی افغانستان و نمایندگان طالبان، هنوز دو طرف روی طرزالعمل مذاکرات به توافق نرسیده اند.