دولت وزیری، معاون سخنگوی وزارت دفاع افغانستان، به رادیو آشنا صدای امریکا گفت که قوای افغان رهبری تمام عملیات نظامی را در آن کشور به عهده دارند و نیاز به نیرو های بین المللی نیست.
آقای وزیری گفت " تمام عملیات محاربوی چی شب چی روز از طرف قوت های افغان اجرا می شود. بنا، قطعا گفته می توانیم که برای عملیات محاربوی که داخل افغانستان است، به قوای بین المللی ضرورت نیست، بعد از این."
وزارت دفاع افغانستان این موضوع را در حالی بیان می کند که روزنامه باستُن گلوب، چاپ ایالات متحده به نقل از مقامات وزارت دفاع امریکا نوشته است که در ماه آگست سال جاری حملات هوایی نیروی امریکایی مستقر در افغانستان بر مواضع گروه طالبان چند برابر شده است.
بر اساس این گزارش، نیرو های امریکایی در ماه آگست 436 حمله هوایی را در افغانستان انجام دادند، در حالیکه در هفت ماه اول سال روان میلادی، حد اوسط حملات هوایی آنان 150 حمله در ماه بود.
حامد کرزی، رئیس جمهور پیشین افغانستان، بار ها از حملات هوایی نیرو های امریکایی در افغانستان انتقاد کرده و آن را عامل تلفات غیر نظامیان افغان عنوان کرده بود. اما آقای وزیری حملات هوایی ناتو را که در هماهنگی با سربازان افغان صورت می گیرد، موثر عنوان کرد.
آقای وزیری افزود " نمی دانم که چی اندازه حملات هوایی اجرا شده است، مگر گفته می توانم، در صورت که ما تقاضا کنیم، آنان در قسمت هوایی با ما همکاری می کند. در قسمت های هلمند و سنگین آنان برای ما کمک کرده و موثر واقع شده است."
ولی سید مراد راهی، تحلیلگر افغان مقیم ایالات متحده به رادیو آشنا صدای امریکا گفت صرف نظر از اینکه نیرو های افغان چی ادعا می کنند، آنان بدون همکاری مالی، تعلیمی و تسلیحاتی جامعه بین المللی نمی توانند در مقابل گروه طالبان به صورت موثر بجنگند.
اقای راهی گفت " تا جائیکه معلوم است، یک تعداد زیادی که به نیرو های افغان جلب شده اند، حتی از نعمت سواد بهره مند نیستند، چی جائیکه آنان بتوانند قابلیت های دفاعی درست را ایجاد کنند و مهارت استفاده از اسلحه مدرن را بیاموزند."
آقای راهی در ادامه افزود: به نظر من زمان زیادی در بر خواهد گرفت تا نیرو های نظامی افغان بتوانند به پای خود ایستاد شوند و ظرفیت لازم را برای دفاع علیه تروریست ها و طالبان به دست بیاورند."
رهبران ناتو ماه گذشته در ویلز بریتانیا به فراهم آوری حدود پنج میلیارد دالر در سال برای قوای افغان تعهد کردند.
قرار است تا پایان سال جاری میلادی، شمار زیاد سربازان امریکایی افغانستان را ترک کنند و پس از سال ٢٠١۴ تنها ٩٨٠٠ سرباز امریکایی در افغانستان حضور داشته و مشاورت و ماموریت های آموزشی سربازان افغان را به پیش ببرند.