نهاد های مدنی: توافق اخراج اجباری مهاجران افغان از اروپا باید لغو شود

مهاجرین در حالت انتظار عبور بکشور های اروپایی

شماری از نهاد ها و فعالان جامعه مدنی افغانستان توافقنامه حکومت افغانستان با اتحادیه اروپا در مورد اجراج اجباری پناه جویان افغان را از اروپا ظالمانه ، ضد اعلامیه جهانی حقوق بشر و کنوانسیون ژنیو خوانده خواهان لغو آن شدند

امروز پنجشنبه شماری از فعالان جامعه مدنی افغانستان دریک نشست خبری در کابل از کشورهای اروپایی و حکومت افغانستان خواستند که آنرا عملی نسازند .

خلیل رؤوفی یک تن از شرکت کنندگان کنفرانس در مورد گفت فضا و شرایط حاکم در افغانستان اجازه می دهد که افغان ها درهر کشوری که بخواهد پناهنده شوند ".

احمد ذکی عضو جنبش مدنی عدالت اجتماعی میگوید" باور ما اینست که تعامل و برخورد حکومت وحدت ملی نسبت به قضیه پناه جویان افغان یک عمل غیر مسؤولانه می باشد ".

نگرانی از برخورد پولیس اروپا

فعالان جامعه مدنی از برخورد های ناسالم پولیس مرزی کشورهای اروپایی که پناه جویان را مورد آزار و اذیت قرار می دهند نیز ابراز نگرانی کردند.

احمد خالد ، جوان 35 ساله از ولایت لغمان که بعد از سفر طولانی یک ساله از طریق ایران و ترکیه خود را به کشورهای اروپایی رسانیده بود، پس از سه و نیم سال اقامت در انگلستان دوباره به افغانستان فرستاده شده است . وی گفت که حالا به مشکلات روانی مبتلا شده است "باید کشورهای اروپایی پناه جویان را به گونه اجباری اخراج نکنند "

نمایندگان نهادهای جامعه مدنی نگرانی دارند که این توافق به شکل غیر دموکراتیک در حال عملی شدن است.

موقف افغانستان

قبلا صلاح الدین ربانی وزیر امورخارجۀ افغانستان درپارلمان آنکشور گفته بود در صورتی اخراج اجباری پناه جویان افغان را از اروپا قبول نکند ، کشورهای اروپایی کمک های خود را به دولت افغانستان قطع می کند.

براساس ارقام وزارت امور مهاجرین و عودت کنندگان و شبکه جامعه مدنی در سال ۲۰۱۵ میلادی بیشتر از ۱۷۱ هزار افغان در کشورهای مختلف اروپایی، بخصوص کشور های آلمان و سویدن تقاضای پناهندگی کرده اند ولی تقاضای بیشتر از 50 فیصد آنها رد گردیده آمادگی برای عودت اجباری دارند .