پاسخ افغانستان به پاکستان: خیزش‌های مردمی ضد طالبان ملیشه نیستند

سفیر پاکستان در کابل هشدار داد که اعزام ملیشه‌ها به جنگ طالبان وضعیت در افغانستان را بدتر خواهد ساخت. او از جامعهٔ بین المللی خواست تا برای تقویت نیروهای امنیتی افغان با دولت این کشور کمک کنند.

منصور احمد خان امروز دهم جولای (۱۹ سرطان) به فرانس پرس گفت که اگر تقابل کنونی به جنگ میان "ملیشه‌ها" و طالبان مبدل شود، وضعیت خطرناک خواهد شد: "از همین رو، مهم است تا ظرفیت حکومت افغانستان برای دفاع در مقابل این حملات و چالش‌های امنیتی،‌ تقویت گردد."

وزارت دفاع افغانستان در واکنش به این اظهارات سفیر پاکستان می‌گوید، افرادی که به دفاع از نیروهای امنیتی افغان بسیج شده اند، ملیشه نیستند بلکه مردم عام اند که نفس مبارزهٔ شان برقراری صلح، آرامش و دفاع از افغانستان است.

فواد امان سخنگوی این وزارت به صدای امریکا گفت: "این‌ها مردم افغانستان استند که نفرت و انزجار نسبت به طالبان دارند و نمی‌خواهند که طالبان دوباره در افغانستان تکرار شوند و افغانستان به گذشته های تاریک برگشتانده شده و به وحشت و دهشت کشانده شود."

او افزود که "اگر پاکستان نگران اوضاع امنیتی افغانستان است باید دست از حمایت طالبان در افغانستان بردارد و نگذارد که رهبران طالبان با استفاده از خاک این کشور حملات شان در افغانستان را طرح و پلان کنند و مردم افغانستان را به خاک و خون بکشانند."

او علاوه کرد: "پناهگاه‌ها و مخفیگاه‌های طالبان در پاکستان وجود دارد که از آنجا جنگ و کشتار مردم افغانستان طرح و پلان می‌شود. این پناهگاه‌ها باید از بین برده شود."

این در حالی است که وزارت داخلهٔ افغانستان دیروز گفت که در جنگ با نیروهای امنیتی، شهروندان پاکستانی،‌ به ویژه "پنجابی‌ها" دخیل اند.

حکومت افغانستان همواره پاکستان را به تجهیز و تمویل گروه طالبان متهم کرده و می‌گوید که رهبران این گروه در پاکستان زیست دارند و حتا زخمی هایشان نیز در شفاخانه های پاکستان تداوی می‌شوند. اما پاکستان این اتهامات را رد می‌کند.

سفیر پاکستان همچنان با اظهار نگرانی گفت که وخیم شدن وضعیت در افغانستان سبب موج‌ تازهٔ از مهاجرت‌ها به پاکستان خواهد شد.

گروه طالبان دیروز ادعا کردند که ۸۵ در صد خاک افغانستان را در کنترول دارند، اما طارق آرین، سخنگوی وزارت داخلهٔ افغانستان در صحبت با صدای امریکا این ادعای گروه طالبان را "واهی" خواند.

او گفت: "اگر این ادعای این‌ها یک فیصد هم واقعیت می‌داشت، رهبران این‌ها در خارج زندگی نمی‌کردند. خانواده ها و بچه‌های شان (فرزندان شان) در بیرون نمی‌بود."

آقای خان گفت که افغانستان به یک توافق سیاسی همه‌جانبه، گسترده و همه‌شمول نیاز دارد تا از وخیم شدن وضعیت در این کشور جلوگیری شود.

این در حالی است که عبدالله عبدالله، رییس شورای عالی مصالحهٔ ملی افغانستان در دیدار با راس ویلسن، شارژدافیر سفارت امریکا در کابل گفت که تشدید جنگ طالبان "مردم" را واداشته است تا سلاح بردارند و به مقاومت رو بیاورند.

آقای عبدالله گفته است که "صلح تنها را حل است، اما پابندی و تعهد به صلح به این معنی نیست که ما در برابر حملات طالبان بی‌تفاوت بمانیم. طالبان باید بدانند که به زور نمی‌توانند پیروز شوند."

در این گزارش از معلومات فرانس‌پرس استفاده شده است.