تجربهٔ‌ دو خانوادهٔ‌ افغان پس از ابتلا به کروناویروس

عکس: آرشیف

در حالی که کروناویروس در سراسر جهان در حال گسترش است و تا حال بر اساس معلومات پوهنتون جانس هاپکنز ایالات متحده ۸۰۱۴۰۰ نفر به بیماری کووید۱۹ مبتلا شده و ۳۸۷۴۲ نفر دیگر در اثر ابتلا به آن جان باخته اند،‌ شماری از افغان‌های مقیم خارج از تجربهٔ‌ شان پس از ابتلا به این بیماری حکایت‌ دارند.

تیمور شاه مهند،‌ که با خانواده اش در هالند زندگی می‌کند به برشنا عمرخیل، خبرنگار صدای امریکا گفت که در آغاز پسر ۱۶ ساله اش به کروناویروس مبتلا شد و سپس ویروس به هفت عضو دیگر خانواده اش سرایت کرد.

آقای مهمند گفت که از این واضح شد که کروناویروس نه تنها زندگی افراد سالمند بلکه جوانان را نیز به مرگ تهدید می‌کند.

او گفت: برای یکی دو روز پسر ۱۶ ساله ام گلودردی، سردردی و تب داشت. داکتران برایش دوا دادند اما پس از دو روز وضعیت‌اش خرابتر شد و بلاخره تشخیص شد که به کرونا مبتلا شده است".

آقای مهمند افزود که اکنون پسرش صحت‌یاب شده است، اما به گفتۀ وی هفت روز در کوما به سر برد.

او به دیگران پیشنهاد کرد که کروناویروس را جدی بگیرند و فاصله اجتماعی را مراعات کنند، تلاش کنند از خانه بیرون نشوند و خود را تقویت کنند.

هما عباس که با خانواده اش در جمهوری چک زندگی می‌کند در مصاحبه با سید سلیمان آشنا، خبرنگار صدای امریکا گفت که نخست خواهرزاده اش به این ویروس مبتلا شد و سپس ویروس به ۱۲ عضو خانواده‌اش سرایت کرد.

خانم عباس افزود که علایم کروناویروس نخست نزد خواهرزاده اش هویدا شد و چند روزی نگذشته بود که نزد ۱۰ نفر از مهمانان شان که با خواهرزاده اش در تماس شده بودند،‌ علایم سردردی، تب، جان دردی و اسهال پیدا شد که پس از آزمایش طبی تشخیص شد که همهٔ‌ آنان به کروناویروس مبتلا شده اند.

او افزود که سه تن از اعضای خانواده اش به شدت بیمار شده بودند، اما به گفتۀ وی متباقی بیماران وضعیت خوبی داشتند.

هما عباس با وجود قرنطین خانگی،‌ چون از دیگران پرستاری می‌کرد، خودش نیز به کروناویروس مبتلا شد.

خانم عباس گفت: "برای زنده ماندن و نجات از شدید شدن کروناویروس آب گرم بسیار می‌نوشید، حتا شبانه از خواب بر می‌خواستیم و آب گرم می‌نوشیدیم. در کنار آن سیاه دانه، زنجبیل، زردچوبه و آب میوه می‌خوردیم تا وجود خود را تقویت کنیم."

با آنهم‌، خانم عباس گفت که هنوز هم او و اعضای خانواده اش در قرنطین به سر می‌برند. پس از شفایابی، دو بار آزمایش کروناویروس در نزد هما و اعضای خانواده‌ای منفی بوده است، اما داکتران به آنان سفارش کرده اند که دو هفتۀ دیگر نیز در قرنطین منزل باشند و از خانه بیرون نشوند.

داکتران به خانواده عباس گفته اند که آنان زمانی می‌توانند از قرنطین خانگی رهایی یابند که چهاربار آزمایش کروناویروس در نزد شان منفی باشد.