گروه دختران روباتساز افغانستان در یک رقابت بین المللی که در آن نمایندگان ۸۸ کشور اشتراک کرده بود، به مقام دوم دست یافت.
این دختران افغان که در حال حاضر در بیرون از افغانستان به سر میبرند، در این رقابت، یک تنظیم کنندهٔ هوشمند ترافیک را ساختند.
وسیلهای که توسط دختران افغان ساخته شده است، مشکلات ترافیکی را کاهش خواهد داد؛ طوری که این وسایل که در جادهها نصب میشود، گشت و گذار وسایط را محاسبه میکند و اگر شمار موترها در یک جاده بیشتر شود، چراغ ترافیک نیز بر اساس ازدحام ترافیک فعالیت خود را تغییر خواهد داد.
این رقابتها دو ماه پیش میان روباتسازان آسیایی، امریکایی و اروپایی به گونه آنلاین راه اندازی شده بود.
شماری از مقامات پیشین افغان از این دست آورد دختران افغان تمجید کردند.
حامد کرزی، رییس جمهور پیشین افغانستان در صفحهٔ تویترش ضمن عرض تبریکی به تیم دختران روباتساز افغان، اظهار امیدواری کرده است که سال آینده دروازههای مکاتب به روی دختران باز شود.
عبدالله عبدالله، رییس پیشین شورای عالی مصالحهٔ ملی افغانستان نیز در یک پیام فیسبوک از تیم دختران روباتساز افغان ستایش کرده است.
تیم دختران روبات ساز افغان حدود ۲۰ عضو دارد که اکثرشان کمتر از ۲۰ سال سن دارند و پس از تصرف افغانستان توسط طالبان از کشور بیرون شده و در کشورهای مختلف جهان از جمله قطر و مکسیکو سکونت دارند. بنیاد آموزش و علوم قطر در ماه سنبله به اعضای این تیم بورس تحصیلی اعطا کرد.
این در حالی است که مکاتب متوسطه و لیسه در اکثر ولایات افغانستان به روی دختران مسدود باقی مانده است و حکومت طالبان به اکثریت مامورین زن گفته است که در خانههای شان باقی بمانند.
با آنهم، ذبیح الله مجاهد، سخنگوی حکومت طالبان اظهار امیداری کرده که سال آینده خورشیدی، دروازههای مکاتب به روی دختران باز شود، اما این گروه تا اکنون تصمیم قاطعی در این خصوص اتخاذ نکرده است.
تیم دختران روباتیک افغانستان در سال ۲۰۱۷ میلادی به کمک نهاد دیجیتل سیتزن فند رسماً کار خود را در ولایت هرات آغاز کرد. این تیم در جریان چهار سال گذشته ۱۲ روبات را طراحی کرد و در چندین رقابت جهانی نیز اشتراک کرده و توانستند افتخاراتی را برای افغانستان کسب کنند.