خوشبینی حکومت افغانستان از پیشرفت‌ها در گفتگوهای قطر

همزمان با پایان دور پنجم مذاکرات نمایندگان امریکا و طالبان در قطر، حکومت افغانستان از این پیشرفت‌ها ابراز خوشبینی کرده و آن را اقدام مثبت می‌داند.

آقای خلیلزاد، شام روز دیروز گفت در شانزده روز گذشته روی "تضمین مبارزه بر ضد دهشت افگنی، خروج قوا، گفتگوهای بین الافغانی و آتش بس فراگیر" بحث کرده ‌اند.

عبدالله عبدالله، رئیس اجرائیه حکومت افغانستان روز چهارشنبه (۲۲حوت) در یک نشستی در ارگ ریاست جمهوری گفت که اگر طالبان در نشست قطر، تعهد بر قطع روابط شان با گروهای تروریستی به ویژه القاعده را کرده باشند، بخشی از مشکل افغانستان حل خواهد شد.

آقای عبدالله افزود که اگر طالبان بار دیگر به هدف "تبلیغات" خود دروغ گفته و در عمل ثابت نکنند این صلح به نتیجه نخواهد رسید.

به گفته رئیس اجرائیه حکومت افغانستان، افغان‌ها زمانی می‌توانند برای تحقق صلح در افغانستان امیدوار باشند که طالبان حاضر به گفتگوی مستقیم با مردم و دولت افغانستان شوند و اگر این تعهد در جریان مذاکرات قطر از طالبان گرفته شده باشد، "یک اقدام خوب و مثبت" است.

رئیس جمهورغنی در این نشست هرچند اشاره مستقیم به گفتگوهای نمایندگان امریکا و طالبان نداشت؛ اما گفت که مردم افغانستان صلح "دایمی و پایدار" می‌خواهند.

به گفته آقای غنی آمادگی‌ها برای گفتگوهای صلح از قبل توسط حکومت گرفته شده و نیز بر مالکیت این روند توسط افغان‌ها تاکید کرد.

صلح و انتخابات

سران حکومت افغانستان صلح را اولویت در این کشور خوانده؛ اما پروسه انتخابات را از این روند مجزا دانسته اند.

محمد سرور دانش، معاون دوم ریاست جمهوری افغانستان در این مراسم تأکید کرد که صلح نباید سبب توقف دولت داری در این کشور گردد.

آقای دانش گفت: "کسانی هم اکنون شعار می دهند که دستیابی به صلح باید در اولویت قرار گیرد و این که برای تحقق صلح باید از انتخابات صرف نظر کرد، ولی این یک تفکر سطحی و ناشی از تخیلات زودگذر و یا منافع مقطعی برخی از سیاست گران است".

او تأکید کرد که سران حکومت با تمام توان تلاش می‌کنند که انتخابات به زمان معین آن برگزار گردد.

عبدالله عبدالله رئیس اجرائیه افغانستان نیز گفت که تمرکز روی صلح به معنی کنارگذاشتن پروسه انتخابات نیست؛ هرچند صلح برای تمام افغان‌ها یک اولویت شمرده می‌شود.

او افزود: "صلح با عزت و پایدار به معنی توقف پروسه انتخابات و زیر سوال بردن این پروسه نخواهد بود، بلکه به این معنی باشد که با تمام کوشش و توان در برگزاری یک انتخابات عادلانه و شفاف که یک انتخابات در آن تمثیل شود. اگر انتخابات عادلانه نباشد آن معنی به دست نمی‌آید".

به باور سران حکومت افغانستان، هرگاه انتخابات به بهانه صلح کنار گذاشته شود، روند دولت داری در افغانستان متوقف می‌گردد که پیامد آن به هیچ صورت صلح پایدار و ثبات در این کشور نخواهد بود.