رستوران‌داری در میان افغان‌های مقیم ترکیه افزایش یافته است 

رستوران‌داری یکی از مشاغلی است که شماری از مهاجرین افغان مقیم ترکیه در این اواخر به آن رو آورده اند.

ترکیه یکی از کشورهایی است که در دو سال پسین، پس از تسلط دوبارهٔ طالبان بر افغانستان، شمار زیادی از افغان‌ها به این کشور پناه برده اند و اکنون مصروف کارهای مختلف، به ویژه رستوران‌داری اند.

شفیع انوری، مدیر رستورانت آریانا در استانبول به صدای امریکا گفت که این رستوران توانسته برای ده‌ها مهاجر افغان زمینه کار را فراهم سازد و غذا‌های افغانی را به شهروندان سایر کشورها معرفی کند.

او افزود: "رستوران آریانا، با نام کهن و تاریخی افغانستان گره خورده است. این رستوران کمتر از دوسال می‌شود که تاسیس شده است و توسط افغان‌های مجرب اداره می‌شود. ما غذاهای متنوع افغانی را در کنار سایر غذاهای ترکی، عربی و ایرانی به مشتریان عرضه می‌کنیم."

انوری اضافه کرد که در رستوان‌اش غذا های افغانی مانند قابلی‌پلو، کباب تکه، چوپان‌کباب، منتو، آشک، بولانی و چندین غذای دیگر را روزانه به ده‌ها مشتری خارجی، به ویژه شهروندان کشورهای شرق میانه به فروش می‌رساند.

محسن، مشتری عرب‌تبار رستوران آریانا، به صدای امریکا گفت: "من چند ماه است که غذاهای افغانی می‌خورم و از طریق این رستوران توانستم با فرهنگ و تمدن کهن مردم افغانستان آشنا شوم. پیش از این واقعاً اطلاع دقیقی از فرهنگ مردم افغانستان نداشتم."

شهر استانبول از پرجمعیت‌ترین شهرهای ترکیه به شمار می‌رود که سالانه میلیون‌ها گردشگر از سراسر جهان از آن بازدید می‌کنند و از غذاهای ترکی، افغانی، عربی و ایرانی لذت می‌بردند.

لیلا، مشتری ایرانی رستوران آریانا، می‌گوید که خودش چند ماه است "عاشق" قابلی‌پلو و منتو افغانی شده است. او به صدای امریکا گفت: "فرهنگ مردم افغانستان و ایران یکی است و من احساس بیگانگی با افغان‌ها نمی‌کنم."

رستوران‌داری در کنار اینکه شغل به شمار میرود؛ در دل خود هنر، فرهنگ و عنعنات مردم را نیز جا داده است و باعث پیوند فرهنگی کشور‌ها نیز می‌شود.

انوری به صدای امریکا گفت: "ما در رستوران آریانا از جشن فرهنگی نوروز، شب یلدا و سایر جشن‌های باستانی مردم افغانستان تجلیل می‌کنیم. هدف ما این است تا فرهنگ و تمدن خود را به مردم ترکیه و سایر مشتریان خارجی خود معرفی کنیم."

مهاجرت به ترکیه، هرچند مشکلاتی را برای افغان‌ها به بار آورده است اما به گفته شفیع انوری" اگر افغان‌های مقیم ترکیه بتوانند قانونمند زندگی کنند و جامعه ترکیه را بیشتر بشناسند، کارهای بهتری را می‌توانند برای خود دست وپا کنند و آینده روشنی را در این کشور برای خود رقم بزنند."