نی: تدابیر لازم برای مصؤونیت خبرنگاران اتخاذ شود

پنج خبرنگار افغان و دو خبرنگار خارجی در سال ۲۰۱۴ در افغانستان هلاک شد

مسوول دیدبان رسانه ها در دفتر نی در نشست خبری از رئیس جمهور و رئیس اجرایی خواست تا تدابیر ایمنی لازم را برای چرخش آزاد معلومات و برای مصؤونیت خبرنگاران درافغانستان اتخاذ نمایند.

صدیق الله توحیدی گفت که عدم تامین امنیت چالش بزرگی در زمنیه کسب، حصول و انتشار معلومات در افغانستان است. او افزود که در صورت تامین امنیت خبرنگاران چرخش آزاد معلومات و اطلاع رسانی در افغانستان به وجه احسن آن صورت خواهد گرفت.

نی بعد از آن بار دیگر از امنیت خبرنگاران در افغانستان ابراز نگرانی کردکه یک روز قبل عقیل محمد وقار گرداننده برنامه های سیاسی در رادیو سپین غر ننگرهار در یک محفل عروسی مورد گلوله باری افراد مسلح قرار گرفت و کشته شد.

دیدبان رسانه های آزاد افغانستان از حکومت خواهان بررسی جدی این قضیه و رسیدگی به پرونده های قتل سایر خبرنگاران شد. به گفتۀ این نهاد، رسیدگی به پرونده های قتل خبرنگاران باعث کاهش میزان خشونت وکشته شدن خبرنگاران در این کشور می شود.

تنها در سال ۲۰۱۴ میلادی هشت خبرنگار در رویداد های مختلف در افغانستان کشته شد.

حمایت از رسانه ها

صدیق الله توحیدی،رئیس جمهور را مورد انتقاد قرارداد و گفت که در مراسم تحلیف و کنفرانس لندن به صراحت در مورد حمایت از رسانه ها و آزادی بیان اظهار نظری نکرده است. او افزود که مطابق قانون اساسی افغانستان آزادی بیان و رسانه ها باید مورد حمایت حکومت قرار گیرد.

توحیدی،گفت"تقاضای ما اینست که مسوولان دولت باید در زمینه حمایت از خبرنگاران ورسانه ها صراحت کامل داشته باشند تا به این وسیله تشویش ها و نگرانی و اضطرابی که نهاد های خبرنگاری و خبرنگاران در افغانستان دارند به این نگرانی ها پایان داده شود".

آقای توحیدی استدلال کرد که عدم حمایت حکومت از خبرنگاران سبب می شود که خبرنگاران درسرتاسر افغانستان خود را بی پناه احساس کنند و به گفتۀ وی این بی پناهی خبرنگاران تاثیر روی کار شان در زمینه خبررسانی خواهد داشت.

ظهور گروه دولت اسلامی

در این اواخر گزارش هایی نشر شده است که گروه دولت اسلامی در برخی ولایت های افغانستان فعالیت شان را آغاز کرده اند که این موضوع سبب نگرانی مردم و نهاد های مختلف شده است.

صدیق الله توحیدی می گوید که آوازه های ظهور گروه داعش [دولت اسلامی] در نقاط مختلف افغانستان سبب نگرانی خبرنگاران و نهاد های خبرنگاری شده است.

توحیدی گفت که عملکرد این گروه در سوریه و عراق در برابر خبرنگاران نشان داد که آنان هیچ گونه رحمی به خبرنگاران و روزنامه نگاران ندارند و هیچ چیزی را به عنوان اصل آزادی بیان نمی شناسند. او افزود که نهاد های امنیتی باید تدابیر لازم امنیتی را برای دست اندرکاران رسانه ها در مناطق ناامن اتخاذ کند.

در همین حال وزارت داخلۀ افغانستان می گوید که بر اساس معلومات استخباراتی آن اداره، شماری از جنگجویان طالبان و شبکۀ حقانی به نام های گوناگون در نقاط مخلف کشور فعالیت می کنند و مردم نباید در مورد نگران باشند.