با تشدید حملات طالبان، افزایش تلفات غیرنظامیان و بیجاشدن هزاران نفر در افغانستان، کاربران رسانههای اجتماعی در افغانستان با ترویج و نشر هشتگ پاکستان را تحریم کنید (SanctionPakistan#) خواهان وضع تعزیرات بر این کشور همسایهٔ افغانستان شده اند.
حکومت افغانستان و شمار زیادی از این کاربران تویتر و فیسبوک به این باور اند که پاکستان گروه طالبان را تمویل و تجهیز میکند، به آنان پناهگاه فراهم میکند، زخمیهای این گروه را در شفاخانههای خود تداوی میکند و در پیشرفتهای اخیر این گروه در افغانستان نقش فعال داشته است.
مقامات افغان، فعالان اجتماعی و مدنی، خبرنگاران، ورزشکاران و سایر کابران رسانههای اجتماعی در این کارزار شامل اند.
شماری از این کاربران در پاسخ به سوالی در مورد کاربرد این هشتگ پاکستان را به راه اندازی "جنگ نیابتی" در افغانستان متهم کرده اند.
کاربرد این هشتگ در شبکههای اجتماعی پس از آن زیاد شد که کرس الکساندر، سفیر پیشین کانادا در افغانستان گفت که اگر میخواهید جنگ در افغانستان پایان یابد، پاکستان را تحریم کنید.
اما مقامات پاکستانی میگویند که خواهان صلح در افغانستان اند و افغانها نباید اسلامآباد را مسوول هر مشکل در افغانستان بخوانند.
چندی پیش، هم عمران خان، صدر اعظم و هم شاه محمود قریشی، وزیر خارجهٔ پاکستان به صراحت گفتند که نباید بار ملامتی مشکلاتی که دامنگیر افغانستان است به دوش پاکستان افگنده شود.
مقامات پاکستان همواره ادعا کرده اند که هر آنچه را در توان داشته اند، برای تقویت و پیشرفت روند صلح افغانستان و تامین ثبات در آن کشور به کار بسته اند.
منیر اکرم، نمایندهٔ دایمی پاکستان در ملل گفته است که پاکستان یکی از همسایههای افغانستان بوده و سهم مستقیم در صلح و ثبات افغانستان دارد.
آقای اکرم این سخنان را پس از آن بیان داشت که درخواست پاکستان برای اشتراک در نشست شورای امنیت ملل متحد پیرامون افغانستان رد شد.
این در حالی است که دو روز پیش، شماری از احزاب سیاسی در ایالت خیبرپختونخوا پاکستان با راه اندازی جرگهٔ قومی، اسلامآباد را به خشونتهای اخیر در افغانستان مقصر خواندند.
ایمل ولی خان، رهبر ایالتی حزب عوامی نشنل در سخنرانی خود گفت که هزاران فرد مسلح از پاکستان به نام "جهاد" به افغانستان می روند و در آنجا آتش میافروزند.
او افزود: "در این روزها اجساد تروریستها به پاکستان آورده میشوند و زیر پرچم ملی پاکستان برای آنان سلامی زده شده و با احترام به خاک سپرده می شوند… چرا ما چشمان خود را می بندیم؟ مراکز آموزشی طالبان درکجا استند؟ "
گروه ترویکا، که پاکستان نیز عضو آن است، با نشر اعلامیهای گفته است که برگشت امارت اسلامی طالبان را حمایت نمیکند.
این در حالی است که سفارت ایالات متحده در افغانستان از چندی به اینسو هشتگ آتشبس (ceasefire#) را راه اندازی کرده و از طرفین درگیر جنگ در افغانستان خواهان مقاطعه جنگ شده است.
با آغاز روند خروج قوای خارجی از افغانستان حملات طالبان در سرتاسر افغانستان شدت گرفته و افزون بر تلفات تکاندهندۀ جانی، هزاران خانوادۀ افغان را از مناطق اصلی شان بیجا کرده است.
کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان هفتۀ گذشته با نشر گزارشی گفت که از اول ماه جنوری تا پایان ماه جون سال ۲۰۲۱ میلادی، ۱۶۷۷ غیرنظامی در افغانستان در جریان درگیریهای مسلحانه و انفجارها، جان باخته و سههزار و ۶۴۴ غیرنظامی دیگر در این مدت زخم برداشته اند.
افزون بر این، وزارت مهاجرین و عودتکنندگان افغانستان روز دوشنبه نهم اگست (۱۸ است) اعلام کرد که تنها در ۱۵ روز اخیر، حدود ۵۳۰۰ خانواده به دلیل حملات طالبان، از مناطق اصلی شان در بخشهای مختلف افغانستان فرار کرده اند.