جرایم انترنتی در افغانستان افزایش یافته است

در شش سال گذشته بیش از ۱۰۰ پروندۀ جرایم انترنتی در افغانستان پیگری و رسیده‌گی شده است

با گسترش کاربرد انترنت در افغانستان، وزارت مخابرات و تکنالوژی معلوماتی آن کشور از گسترش جرایم سایبری یا انترنتی خبر داده و می‌گوید که در کمتر از شش سال اخیر، بیش از ۱۰۰ قضیۀ جرایم انترنتی را پیگیری و به آن رسیده‌گی کرده است.

محمد یاسین صمیم سخنگوی وزارت مخابرات و تکنالوژی معلوماتی افغانستان می‌گوید که دولت در تلاش است تا آگاهی مردم در مورد استفادۀ سالم از شبکه‌های اجتماعی بلند برده شود و نیز اقدام عملی از جمله ایجاد پولیس مبارزه با جرایم سایبری برای جلوگیری از تخلفات و جرایم سایبری صورت گیرد.

هک کردن ویب سایت ها، دسترسی به حساب های بانکی و انتقال غیر قانونی پول از یک حساب به حساب دیگر، بخشی از جرایم انترنتی است که دولت افغانستان هر از گاهی با آن روبرو می شود. تا جاییکه وبسایت‌های مهم دولتی از جمله وبسایت شورای امنیت ملی افغانستان در سال ۲۰۱۲ هک شد.

دولت افغانستان درنظر دارد تا برنامه حکومتداری الکترونیک را گسترش بدهد و تذکره های برقی را توزیع کند. با توجه به این، نگرانی مردم و آگاهان اینست که افرادی در خارج از ساختار دولت، به این اطلاعات دسترسی پیدا کنند.

‫و مهمتر اینکه افغانستان از سیستم مایکروسافت استفاده می کند که نسبت به سیستم لاین اکس، از ضریب امنیتی پایینی برخوردار است.

حفیظ الله استاد پوهنتون در بخش امنیت انترنتی می گوید که شبکۀ انترنتی افغانستان بسیار ساده است و به گفتۀ وی حتا هکرهای عادی به ساده‌گی می‌توانند به آن رخنه کنند.

اینجا هم یکی از معدود مراکز آموزش امنیت انترنتی یا سایبر سکیوریتی در کابل است. اینان در واقع کسانی اند با فراغت از این مرکز، باید مانع حمله هکرها شوند و از آنچه را که در اینجا آموخته اند، برای حفاظت از اطلاعات شهروندان استفاده کنند.

‫در حال حاضر، دولت افغانستان برای مصونیت اطلاعات در شبکه های انترنتی، مرکز معلومات ملی با تازه ترین دستگاه های تکنالوژی معلوماتی و نرم افزارهای پیشرفته مجهز ساخته است؛ دستگاه هایی که گفته می شود در کشورهای توسعه یافتهء مثل فرانسه و امریکا استفاده می شود.

با اینهم، آگاهان می گویند که هکرها در افغانستان و جهان در کمین نشسته اند تا از کوچکترین خلا برای دسترسی به اطلاعات استفاده کنند. آن چه که جلوگیری از آن نیازمند تلاش های بیشتر برای حفاظت از اطلاعات انترنتی است.

Your browser doesn’t support HTML5

گزارش مکمل ویدیویی را در این مورد از اینجا تماشا کنید.