سازمان حفاظت از کودکان: نگران بیش از ۱۰۰ هزار کودک زلزله زده در افغانستان استیم

پس از زلزله‌ٔ مرگبار در شرق افغانستان، سازمان حفاظت از کودکان می‌گوید که نگران کودکان آسیب دیده از زلزله است.

کرس نیامندی، رییس بخش افغانستان این سازمان گفت: "سازمان حفاظت از کودکان در مورد بیش از ۱۱۸هزار کودک که ممکن از زلزله در جنوب‌شرق افغانستان متاثر شده باشند، جداً نگران است... بسیاری از کودکان به احتمال زیاد اکنون بدون آب آشامیدنی، غذا و مکان امنی برای خواب اند."

آقای نیامندی افزود که کودکان آسیب‌پذیرترین افراد در آفات طبیعی هستند زیرا بیشتر در معرض خطر گرسنگی، مرگ بر اثر جراحات و ابتلا به بیماری های عفونی قرار دارند.

او علاوه کرد که هنگامی که این کودکان از بستگان شان جدا می شوند "در معرض خطر بیشتر بهره برداری و سو استفاده قرار می گیرند."

این سازمان گفته است که کارمندانش را برای ارزیابی خسارات و درک بهتر از نیازمندی‌های فوری کودکان به ساحات بیشتر آسیب‌دیده می‌فرستند تا کمک‌ها به شکل بهتر آن به کودکان فراهم شوند.

کرس نیامندی گفت: "ما تدارکات اضطراری مانند ترپال، کمپل، لباس و بوت طفلانه و اسباب پخت‌وپز را برای انتقال و توزیع آماده داریم. ما همچنان آماده ایم تا کمک‌های نقدی اضطراری را که در بحران‌ها بسیار مهم است، به خانواده‌ها فراهم کنیم."

بر اساس معلومات مقامات حكومت طالبان تخمین زده می‌شود که بیش از ۶۵۰ نفر به شمول کودکان، در جریان این زلزله جان باخته و حدود ۵۰۰ نفر دیگر مجروح شده اند. با آنهم مقامات محلی هشدار داده اند که احتمال دارد این رقم افزایش یابد.

پیش از این مقامات طالبان گفته بودند که در نتیجۀ زلزله در ولایت پکتیکا، ننگرهار و خوست بیش از ۱۰۰۰ نفر جان باخته و بیش از ۱۵۰۰ نفر دیگر زخمی شده اند.

این زلزلهٔ که شدت آن به حساب ریکتر ۶.۱ درجه بود اوایل صبح چهارشنبه،‌ نه تنها افغانستان، بلکه بخش های از پاکستان را نیز تکان داده است.

طالبان گفته اند که ولسوالی های برمل، زیروک، نکی و کیان در ولایت پکتیکا بیشترین آسیب ناشی از این زلزله را متحمل شده اند.

سازمان حفاظت از کودکان از نهادهای بین‌المللی خواست که کمک‌های بشری شانرا نه تنها برای آسیب‌دیدگان زلزله، بلکه برای ۱۸ میلیون کودک و بزرگسالی که در آستانهٔ گرسنگی قرار دارند، افزایش بدهند.

آقای نیامندی افزود که از زمان تسلط دوباره طالبان بر افغانستان، "ما در حال افزایش پاسخگویی برای حمایت از تعداد فزاینده کودکان نیازمند هستیم. ما خدمات صحی، تغذیه، آموزش، حفاظت از کودکان، سرپناه، آب، بهداشت، امنیت غذایی و حمایت معیشتی را برای کودکان فراهم می‌کنیم."

در تهیهٔ این مطلب از گزارش سازمان حفاظت از کودکان استفاده شده است.