معیین سیاسی وزارت خارجۀ افغانستان از تلاشهای پاکستان برای استقرار صلح در افغانستان تمجید کرده گفت "روند کنونی صلح در دو یا سه دهۀ آینده آخرین فرصت صلح میان این دو کشور [افغانستان و پاکستان] و میان افغانستان و شورشیان مخالف دولت خواهد بود."
این در حالی است که تا چند روز دیگر مذاکرات صلح میان حکومت افغانستان و نمایندگان طالبان در پاکستان برگزار خواهد شد.
حکمت خلیل کرزی در صحبت با گروهی از کارشناسان و فعالان جامعۀ مدنی افغانستان و پاکستان در کابل گفت که گروه چهارجانبۀ افغانستان، پاکستان، چین و ایالات متحده نقشۀ راه را برای روند پایدار و مثمر صلح در افغانستان ترتیب داده است.
مقامهای افغان همواره گفته اند که رهبران طالبان به کمک و حمایت سازمان استخباراتی پاکستان یا آی اس آی در پاکستان مستقر اند. آقای کرزی بار دیگر با تصریح این گفته ها تاکید کرد که اسلام آباد بر رهبران طالب نفوذ کافی دارد تا آنان را به پای میز مذاکره با حکومت افغانستان بکشاند.
این در حالی است که مشاور صدر اعظم پاکستان در امور امنیت ملی و سیاست به تازهگی و برای نخستین بار آشکارا تایید کرد که رهبران طالبان در قلمرو پاکستان پناهگاه امن دارند.
سرتاج عزیز گفت "ما تا حدی بر آنان [طالبان] نفوذ داریم زیرا رهبری آن گروه در پاکستان است، خانواده های آنان در پاکستان است ... پس ما می توانیم از این طریق بر آنان فشار آورده بگوییم: به میز مذاکره بیایید."
معیین سیاسی وزارت خارجۀ افغانستان گفت که توقع نتایج آنی از مذاکرات صلح غیرواقعبینانه است، اما اگر این تلاشها به کاهش خشونت شورشیان منجر شده بتواند، به گفتۀ وی "سعادت بزرگی" برای افغانستان خواهد بود.
آقای کرزی همچنان با اشاره به انشعاب به میان آمده در صفوف طالبان پس از نشر خبر مرگ ملا محمد عمر، رهبر پیشین آن گروه گفت که اکنون مذاکره با عناصر متعدد مختلف طالبان، روند صلح را پیچیده تر می سازد. او گفت آن گروه طالبان که سبب تشدید خشونتهای اخیر در داخل افغانستان است، در صدد گرفتن مشروعیت در مذاکرات می باشد.
حکمت خلیل کرزی گفت که دفتر طالبان در قطر آدرس مشروع شورشیان طالب است و به گفتۀ وی حکومت کابل آماده است با همه شاخه های طالبان که بخشی از دفتر قطر باشند، مذاکره کند.