شماری از وکلای مناطق ناامن ارزگان، پکتیکا و کندهار از سقوط پوسته ها و تحویل دهی مهمات و اسلحه به دشمن حرف می زنند.
نادرخان کتوازی، نماینده مردم پکتیا از بی توجهی مقامات به این مساله اظهار نگرانی کرده می گوید "در اکثر مناطق کشور که ولایت پکتیکا هم شامل است قوماندانان پوسته ها و ولسوالی ها بدون این که جنگ صورت بگیرد و حتی یک نفر شهید بدهد مهمات و اسلحه را به دشمن تحویل می دهد. از این قوماندانان و پولیس هیچ کس نمی پرسند که چرا؟
عبیدالله بارکزی، وکیل ارزگان گفت که در نه روز که وی در منطقه بود ۲۹ پوسته مربوط به ولایت ارزگان در یک روز سقوط کردند و مناطق اطراف ولایت بدون این که یک مرمی فیرشود و یا جنگ صورت بگیرد به دست دشمن سپرده شد و ازچهار استقامت تا دروازه ولایت دشمن تقرب کرد.
آقای بارکزی به حادثه اخیر اشاره نموده گفت "۴۳ پوسته شب گذشته بدون این که یک فیر صورت بگیرد در نتیجه یک توطیه و دسیسه بدست دشمن قرار داده شد. تشویش و نگرانی من این است که چرا دولت ما از اصل مجازات و مکافات که در تمام دنیا رایج است استفاده نمی کند و با این افراد برخورد قانونی صورت نمی گیرد؟
عبدالروف ابراهیمی، رییس مجلس پس از استماع گزارش به کمیسیون اختصاصی وظیفه سپرد که این موضوع مهم را با مسوولان سکتور امنیتی و دفاعی شریک ساخته جویای حقیقت شود "وزارت امور داخله در مورد پولیس که در سطح ولایت ارزگان و پکتیکا بدون موجب سلاح خود را به زمین می گذارد، هرچه عاجل درین مورد رسیده گی بکند."
وزارت امور داخله که بیشتر این اتهام متوجه اونها بود، علیرغم تلاش های زیاد حاضر به گفتگو و ارایه پاسخ به اظهارات و نگرانی نماینده گان مردم درمجلس نشدند، اما جنرال محمد رادمنش، معاون سخنگوی وزارت دفاع افغانستان گفت که اردوی ملی تا اکنون از هیچ پوسته یی عقب نشینی بنام تاکتیکی نکرده اند و نمی کنند، بلکه در برابر دشمن از موقعیت خوب برخوردارمی باشد و هرگز سلاح، مهمات و وسایط را به دشمن رها نکرده اند و نخواهند کرد.
آقای رادمنش می گوید "به نماینده های مردم در مجلس از طریق رادیو شما می گویم که اردوی ملی افتخار دفاع از وطن، حاکمیت ملی و تمامیت ارضی را دارد و خواهد داشت."
اما تحلیلگران مسایل نظامی، بروز چنین واقعات را به شدت زیانبار خوانده می گویند که همه این رویدادها ناشی از فقدان مدیریت نظامی می باشد که متاسفانه مملکت به آن مواجه است.
سید احمد احمدی، تحلیلگر مسایل نظامی در مورد چنین گفت "از نظر من، در این قسمت حکومت باید جدی برخورد بکند. بیدار باشد و هوشیار باشد. از لحاظ روحیه سربازان ما روحیه خوب دارند، اما بدبختانه ما با فقر مدیریت نظام مواجه هستیم."
به باور آقای احمدی، با سقوط یک پوسته و یک منطقه دشمن روحیه می گیرد و بالمقابل روحیه مردم ضعیف می شود. این که دوباره اگر حکومت این منطقه را تصرف می کند با مشکلات و تلفات همراه می باشد، یک بار درعقب نشینی تلفات می دهد و بار دیگر برای تصرف مجدد آن، این مساله سخت زیانبار است که با دید دقت شود.