سازمان عفو بین الملل روز پنجشنبه پنجم دسمبر (۱۵ قوس) اسراییل را به ارتکاب "نسل کشی" از آغاز سال گذشته در غزه متهم کرده و گفته است که گزارش جدید این سازمان به مثابهٔ "زنگ بیداری" به جامعهٔ بین المللی است.
این سازمان مستقر در بریتانیا گفته است که یافتههایش بر اساس"بیانیه های غیرانسانی و مرتبط با نسل کشی مقامات دولتی و نظامی اسراییلی" تصاویر ماهوارهای مستند ویرانی، کاردر ساحه و گزارش ها از غزه، است.
اگنس کالامار، رییس عفو بین الملل با نشر اعلامیهای گفت: "اسراییل برای ماههای پی در پی با فلسطینیان در غزه به عنوان گروهی مادون بشری رفتارکرده که گویا ارزش حقوق بشر و کرامت نداشته اند و قصد خود را برای نابودی فیزیکی آنها به نمایش گذاشته است."
او افزود که یافته های این سازمان باید به عنوان "زنگ بیداری" برای جامعه بین المللی باشد زیرا "این نسل کشی است. باید همین حالا متوقف شود".
گروه حماس به تاریخ هفتم اکتوبر سال گذشته بر جنوب اسراییل حمله کرد و به گفتهٔ مقامات اسراییلی حدود ۱۲۰۰ نفر را کشت.
اسراییل از آن بعد حملات انتقامجویانه را علیه حماس در غزه آغاز کرده که به گفتهٔ مقامات صحی فلسطینی، تا اکنون جان بیش از ۴۴۵۰۰ نفر را گرفته است که اکثریت قربانیان زنان و کودکان اند.
رییس عفو بین الملل گفت: "قطعاً هیچ شکی وجود ندارد که اسراییل اهداف نظامی دارد. اما موجودیت اهداف نظامی احتمال قصد نسل کشی را نفی نمی کند."
او اضافه کرد که یافتههای عفو بین الملل براساس معیارهای کنوانسیون ملل متحد برای جلوگیری از نسل کشی، فراهم شده است.
مقامات اسراییلی تا اکنون به این گزارش عفو بین الملل واکنش نشان نداده اند، اما در گذشته قاطعانه اتهامات نسل کشی را رد کرده اند.
گزارش ۳۰۰ صفحهای عفو بین الملل به "حملات عمدی و مستقیم بر غیرنظامیان، زیربناهای ملکی جاییکه حماس یا اهداف نظامی حضور نداشته، استفاده از تسلیحات انفجاری سنگین با شعاع وسیع تخریب در ساحات مزدحم مسکونی، جلوگیری از توزیع معاونتها و بیجا شدن ۹۰ در صد جمعیت غزه" اشاره کرده است.
عفو بین المللی از ۱۵ حملهٔ هوایی اسراییل که از هفتم اکتوبر تا ۲۰ اپریل انجام شده یاد آوری کرده و گفته است که در آن ۳۳۴ غیرنظامی، به شمول ۱۴۱ کودک کشته شده اند و هیچ گونه شواهدی وجود ندارد که هدف این حملات مواضع نظامی بوده باشد.
در این گزارش آمده است که چند روز پس از حملهٔ هفتم اکتوبر، اسراییل غزه را با شعار قطع برق، آب و گاز محاصره کرد و از آن به بعد، کمکهای محدود را اجازهٔ دخول به غزه داده است.
عفو بینالملل گفته است که فلسطینیها در معرض "سوی تغذیه، گرسنگی و بیماریها" و "مرگ تدریجی و حساب شده" قرار گرفته اند.
این سازمان حقوق بشری همچنان گفته است که یک گزارش جداگانه را در مورد جنایاتی که گروه حماس مرتکب شده است، نشر میکند.
اسراییل همواره ادعا کرده است که تندروان حماس از غیرنظامیان منحیث سپر انسانی استفاده میکنند.
کالامار گفته است: "حکومتها باید تظاهر به ناتوانی در پایان دادن به اشغال اسراییل، پایان دادن به آپارتاید و توقف نسلکشی در غزه دست را متوقف کنند."
او همچنان گفته است که کشورهای که به اسراییل تسلیحات میفرستند، از مکلفیتهای خود برای جلوگیری از نسلکشی تحت کنوانسیون ملل متحد، تخطی میکنند و در معرض خطر همدست شدن با این کشور قرار دارند.