چالش‌ها و فرصت‌های مهاجران در ایالات متحده؛ روایت یک مهاجر تازه وارد افغان

ابوبکر سمون

ابوبکر سمون، پناهندهٔ افغان که در ماه اگست سال گذشته، پس از مسلط شدن طالبان در افغانستان مجبور شد همراه با اعضای خانواده‌اش افغانستان را ترک کند و به ایالات متحده پناهنده شد، امیدوار است بتواند به عنوان محاسب در ایالات متحده به کارش ادامه دهد.

آقای سمون که اکنون در شهر سن‌دیگو در ایالت کالیفورنیا زندگی‌ می‌کند، به صدای امریکا گفت که در افغانستان در پست محاسب مشغول کار بوده و هرگز تصور نمی‌کرد که پس از خروج قوای خارجی، مجبور به ترک افغانستان شود.

او افزود که امیدوار بوده که پس از خروج قوای ناتو و متحدانش از افغانستان، حکومت ایتلافی تشکیل شود و همه بتوانند در افغانستان زندگی کنند.

زمانی که طالبان کابل را در ماه اگست تصرف کردند، آقای سمون به دلیل وظیفهٔ قبلی اش که با حکومت امریکا داشت، با خانواده اش در معرض خطر قرار گرفت. او از جمله افراد خوش چانسی بود که ویزهٔ ویژه مهاجرت را دریافت کرد و همراه با همسر و سه کودکش در جریان عملیات تخلیه افغانستان را ترک کرد.

آقای سمون قبل از اینکه با سایر اقاربش در شهر سن‌دیگو یکجا شود،به مدت ۴۵ روز را با خانواده‌اش در یکی از کمپ‌های مهاجرین در ایالت تکزاس سپری کرد.

سمون با وجود اینکه از افغانستان خارج شده است، وظیفه مشوره‌دهی خویش را که در افغانستان داشت از دست نداده است و هنوز هم به آن ادامه می‌دهد. او گفت: "ساعات کاری ما هشت صبح به وقت افغانستان شروع می‌شود، بنابراین شب کار می‌کنم و صرف در طول روز کمی می‌خوابم".

سمون از استقبال و حمایتی که خودش و اعضای خانواده‌اش از سوی جامعه بزرگ مسلمانان در شهر سن‌دیگو در یافت کرده است، ابراز خرسندی می‌کند.

این نهاد بخاطر عیار شدن او به سبک و شرایط زندگی در امریکا همکاری کرده است و اکنون او خود به عنوان یک داوطلب با سایر پناهندگان دیگر همکاری می کند.

آغاز زندگی در کشور جدید، با فرهنگ وسبک زندگی متفاوت خالی از چالش و مشکلات نیست و به همین دلیل شکیب نوابی، امام مسجد دارالعلوم مهاجران تازه وارد را به صبر و حوصله مندی تشویق می‌کند.

آقای نوابی با اشاره به تفاوت‌های فرهنگی و چالش زبان برای پناهجویان به صدای امریکا گفت:"من آنها را تشویق می‌کنم که حوصله داشته باشند، تشویق شان می‌کنم که با داشتن صبر و حوصله واقعا می‌توانید به چیزهای زیادی در این کشور نایل شوید و در عین زمان به دنبال اهداف خویش باشید و از مزایای آن در این کشور مستفید شوید".

آقای سمون از اینکه فرزندانش فرصت تجربه زندگی بهتر را در امریکا دارند، خوشحال است اما تاکید دارد که حفظ هویت اصلی و رعایت فرهنگ افغانستان توسط فرزندانش برایش اهمیت ویژه دارد.

او افزود: "می‌خواهم که آنها نه تنها صرف به یک لسان صحبت کرده بتوانند، بلکه بتوانند به سه لسان صحبت کنند، لسان ملی ما پشتو و دری و همچنان انگلیسی و من روی این سخت کوشش می‌کنم تا به این مقصد برسم".

سمون تلاش دارد تا تصدیق نامهٔ شغل محاسب را در ایالات متحده به دست بیاورد و امیدوارست بتواند روزی در شغل دلخواهش در امریکا کار کند.