صدر اعظم آلمان میگوید که اگر نیاز باشد، نیروهای این کشور آماده اند در افغانستان باقی بمانند.
انگلا مرکل در نشست امنیتی مونیخ گفت: "سپاسگذارم از ادارهٔ ایالات متحده که روند صلح افغانستان را دوباره ارزیابی میکند. اگر حضور آلمان در پیروزی ماموریت کمک میکند و اگر این اقدام ما را در موقفیقرار میدهد که به نیروهای دموکراتیک و صلحدوست در افغانستان واقعاً فرصتی را فراهم میکند، آلمان آماده است دیرتر در افغانستان بماند."
در حال حاضر، ۱۳۰۰ تن از نیروهای آلمانی در افغانستان مستقر اند.
براساس توافقنامهٔ دوحه که به تاریخ ۲۹ فبروری سال ۲۰۲۰ میان گروه طالبان و ایالات متحده امضا شد، نیروهای بین المللی باید تا ماه می سال ۲۰۲۱ افغانستان را ترک کنند.
اما مقامات امریکایی، ناتو و افغان میگویند که طالبان تا اکنون مطابق به توافقنامه بر تعهدات شان عمل نکرده اند.
پیش از این، هیکو ماس، وزیر خارجهٔ آلمان گفته بود که این کشور میخواهد ماموریت نظامی خویش در افغانستان را تمدید کند.
آقای ماس به تاریخ ۱۳ فبروری (۲۵ دلو) گفت که مذاکرات صلح میان حکومت افغانستان و گروه طالبان پیش از ختم ماه مارچ - زمان پایان ماموریت سالانهای نیروهای آلمانی - پایان نخواند یافت و به همین دلیل "ما باید، به شمول یک ماموریت جدید، آمادهٔ شرایط مختلف باشیم".
اتحادیهٔ اروپا و پیمان اتلانتیک شمالی (ناتو) گفته اند که پیش از هرگونه تصمیم در مورد آینده ماموریت در افغانستان، باید مطمین شوند که افغانستان بار دیگر به لانهٔ امن دهشتافگنان مبدل نمیشود و خروج نیروها باید بر اساس شرایط صورت گیرد، خشونتها به گونهٔ گسترده کاهش یابد و آتشبس دایمی برقرار گردد.
این در حالی است که وزیر دفاع ایالات متحدۀ امریکا در نشست وزیران دفاع پیمان اتلانتیک شمالی (ناتو) اطمینان داد که نیروهای امریکایی شتابزده و با بینظمی از افغانستان خارج نخواهند شد.
لوید آستن، روز پنجشنبه ۱۸ فبروری (۳۰ دلو) در پایان نشست مجازی وزیران دفاع این پیمان گفت که ایالات متحده در حال حاضر، مصروف بررسی توافقنامۀ صلح امریکا-طالبان است تا دیده شود که آیا دو طرف، تعهدات شان را عملی کرده اند یا نه.
وزارت دفاع امریکا در خبرنامهای به نقل از آقای آستن گفته است که ایالات متحده به تلاشهای دپلوماتیک خود به هدف پایان دادن به جنگ در افغانستان متعهد است و در این مورد با تمام متحداناش مشوره خواهد کرد.
حدود ۹۶۰۰ نظامی خارجی به شمول ۲۵۰۰ نظامی امریکایی هم اکنون در چوکات ماموریت حمایت قاطع ناتو در افغانستان مستقر اند و ماموریت آموزش و مشاورت به نیروهای امنیتی و دفاعی افغان را به پیش میبرند.