نمایندگان شورای همکاری خلیج امروز ۱۴ فبروری (۲۵ دلو) در جریان مذاکره با امیر خان متقی، سرپرست وزارت خارجهٔ طالبان تاکید کردند که زنان افغان باید بتوانند کار و تحصیل کنند.
این ملاقات با نمایندگان بحرین،کویت، عمان، قطر، عربستان سعودی و امارات متحدهٔ عرب در دوحه، صورت گرفت؛ جاییکه قرار است این مقام طالبان با نمایندگان اروپایی نیز صحبت کند.
اما دپلوماتها گفتند که مقامات طالبان در جریان این گفتگوها هیچ نوع تعهدی نکردند.
این درحالی است که طالبان که به خاطر رویکرد سختگیرانۀ شان با زنان و دختران زیر فشار جهانی قرار دارند، در تلاش اند تا میلیاردها دالر دارایی افغانستان را آزاد کنند و تعزیرات بر این گروه رفع شود.
نمایندگان این کشورهای عرب بر کمکهای فوری بشری برای افغانستان در حالی تاکید کردند که مردم در این کشور با گرسنگی گسترده مواجه است. بر اساس گزارش ملل متحد بیش از نصف جمعیت افغانستان –حدود ۲۴ میلیون نفر- با گرسنگی حاد دست و گریبان اند.
این شورای با در نظر داشت این که در امور افغانستان باید مداخله صورت نگیرد بر اهمیت طرح مصالحهٔ ملی تاکید کرد؛ طرحی که منافع تمامی عناصر جامعه را در نظر گرفته و آزادیها و حقوق اساسی، به شمول حقوق زنان برای کار و تحصیل را محترم میشمرد.
طالبان تا اکنون در اکثر ولایات افغانستان مکاتب متوسطه و لیسه را به روی دختران و زنان مسدود کرده و مامورین زن حکومت پیشین را خانه نشین کرده اند؛ به استثنای شماری اندکی از آنان که در سکتور های صحت، معارف و وزارت داخله مصروف کار اند.
دپلوماتهای شورای همکاری خلیج با نشر بیانیهای ابراز نگرانی کردند که گروههای دهشت افگن ممکن بتوانند با استفاده از خاک افغانستان علیه سایر کشورها حملات را راه اندازی کنند و از این کشور نباید برای افزایش قاچاق مواد مخدر سو استفاده شود.
سرپرست وزارت خارجهٔ طالبان پس از ملاقات با اعضای شورای همکاری خلیج در مواردی که در این نشست بحث شد، هیچ تبصرهای نکرد.
تا حال هیچ کشوری حکومت به رهبری طالبان را به رسمیت نشناخته است و جامعۀ جهانی به ویژه غرب و در راس آن ایالات متحده بر طالبان فشار وارد کرده اند تا حکومت همهشمول را شکل داده و نیز به حقوق بشر به ویژه حقوق زنان و اقلیتها احترام بگذارند.
عمران خان، صدر اعظم پاکستان در تازه ترین مصاحبهاش با شبکهٔ خبری سیانان گفت که زود یا دیر جهان باید گروه طالبان را به رسمیت بشناسد.
پاکستانی منحیث حامی اصلی گروه طالبان تلقی میشود و همواه از سوی مقامات حکومت پیشین افغانستان به تمویل و تجهیز این گروه متهم شده است. اما اسلام آباد این اتهامات را رد کرده است.