هیات طالبان روز پنجشنبه ۱۰ فبروری (۲۱ دلو) در ژینو، پایتخت سویس خواهان گفتگوهای مستقیم با جامعهٔ بینالمللی شد.
هیات طالبان در ژینو، پایتخت سویس، با نشر اعلامیهای در حالی خواهان گفتگوی مستقیم با جامعهٔ بینالمللی به منظور فراهمآوری کمک های بشردوستانه برای افغانستان شد که تا حال حاکمیت این گروه از سوی هیچ کشوری به رسمیت شناخته نشده است.
هیات ۱۰ نفری طالبان که به دعوت بنیاد فراخوان ژنیو (The Geneva Call) که برای محافظت از غیرنظامیان در جریان منازعه فعالیت میکند، به ژینو سفر کرده و با مقامهای سازمانهای غیر حکومتی و سایر مقامهای اروپایی و صلیب سرخ بینالمللی در مورد شفافیت و حسابدهی کمکهای بشردوستانه مصروف ملاقات است.
در اعلامیهٔ طالبان آمده است که هیات این گروه از همه موسسات بینالمللی خواسته است تا افغانستان را در قسمت فراهمآوری کمکهای بشردوستانه کمک کند و سرحدات بر روی کاروانها و کارمندان کمک رسانی باز نگهداشته شود.
پس از مسلط شدن طالبان در اگست ۲۰۲۱ و خروج ایتلاف به رهبری ایالات متحده، که توقف و یا کاهش کمکهای بشردوستانه برای افغانستان را در قبال داشت، این کشور جنگزده با بحران شدید مالی مواجه شده و زندگی بیش از ۵۰ درصد جمعیت این کشور با تهدید قحطی مواجه است.
سازمان ملل متحد از ماهها به این سو خواهان کاهش تعزیرات بر افغانستان است که از اگست ۲۰۲۱ به این سو بر آن کشور وضع شده است تا از سقوط اقتصادی جلوگیری شود.
هیات طالبان در جریان این سفر روز سه شنبه هشتم فبروری با تدروس ادهانوم گیبریسوس، رییس سازمان جهانی صحت نیز در مورد "بحران وخیم صحی" و بحران بشری در افغانستان صحبت کرد.
این هیات همچنین با نمایندگان صلیب سرخ بینالمللی، دپلوماتهای اروپایی به شمول نمایندگان وزارت خارجهٔ سویس نیز ملاقات کرد. اما همهٔ این گفتگوها در عقب درهای بسته صورت گرفته است.
وزارت خارجهٔ سویس روز پنجشنبه بار دیگر تاکید کرد که حضور هیات طالبان در آن کشور به معنی مشروعیت بخشیدن و یا به رسمیت شناختن رژیم طالبان نیست.
این وزارت همچنین گفته است که به هیات طالبان به وضاحت گفته شده است که جامعهٔ بینالمللی از این گروه انتظار دارد تا حقوق بشر را مطابق قوانین بشردوستانهٔ بینالمللی رعایت کند و از غیر نظامیان حراست کند.
برخورد طالبان با زنان و دختران یکی از عملکردهای این گروه است که برای جامعهٔ بین المللی تکان دهنده بوده است، گروهی که پس از ۲۰ سال جنگ بر ضد ایتلاف به رهبری ایالات متحده و حکومت افغانستان بار دیگر در این کشور جنگ زده، مسلط شد.