مهاجمان مسلح بر یک مرکز نظامی در ایالت خیبر پشتونخوا پاکستان حمله کردند

شماری از نظامیان ئاکستانی در وزیرستان شمالی ایالت خیبرپشتونخوا

منابع محلی گفته‌اند که شماری از مهاجمان مسلح صبح روز جمعه ششم سپتمبر (۱۶ سنبله) بر یک مرکز نظامی در مومند از مربوطات ایالت خیبرپختونخوا حمله کرده‌اند.

شاهدان عینی گفته اند که صدای شلیک سلاح‌های سبک و سنگین میان دو طرف را شنیده‌اند. به گفتۀ آنان، در محل رویداد آتش‌سوزی نستباً بزرگ رخ‌داده و دود غلیظ به فضا بلند شده است.

منابع محلی به بخش دیوۀ صدای امریکا گفته‌اند که مهاجمان مسلح حوالی ساعت ۴:۰۰ صبح به وقت محلی به این مرکز نظامی حمله کرده و برای چندین ساعت با نظامیان پاکستانی درگیری مسلحانه کردند.

به گفتۀ این منانع، چهار مهاجم که سه نفر آنان واسکت‌های انتحاری بر تن‌ داشتند، بر این مرکز نظامی حمله کردند. بر اساس معلومات آنان، مهاجمان پس از چندین ساعت درگیری توسط نظامیان پاکستانی کشته شدند.

تا اکنون از تلفات احتمالی از این حملۀ مهاجمان معلوماتی در دست نیست و مقام‌های پاکستانی از ارایۀ معلومات در این مورد خودداری کرده‌اند.

بر بنیاد گزارش‌ها، مسوولیت این حمله را تحریک طالبان پاکستانی "تی‎تی‌پی" به عهده گرفته است.

مقام‌های پاکستانی همواره مدعی شدند که جنگجویان تحریک طالبان پاکستانی حملات خود را علیه این کشور از افغانستان سازماندهی می‌کنند.

در تازه‌ترین مورد، ممتاز زهرا بلوچ، سخنگوی وزارت خارجۀ این کشور، در واکنش به اظهارات اخیر فصیح‌الدین فطرت، لوی درستیز طالبان، مبنی بر این‌که هیچ‌کسی موجودیت پناه‌گاه تی‌تی‌پی در خاک افغانستان را ثابت کرده نمی‌تواند، به خبرنگاران گفت که گزارش‌های سازمان ملل متحد حضور تحریک طالبان پاکستانی این کشور را تایید کرده است.

به گفتۀ بلوچ، موضع پاکستان دربارۀ گروه‌های تروریستی در افغانستان واضح و روشن است. او افزود: "ما در مواقع مختلف، شواهدی از فعالیت این گروه‌های تروریستی که در داخل افغانستان مخفیگاه‌ها و پناهگاه‌ها دارند، ارایه کرده‌ایم."

سخنگوی وزارت خارجۀ پاکستان تاکید کرد که استفاده گروه‌های تروریستی از افغانستان علیه کشورهای همسایۀ آن، تنها نگرانی آنان نیست.

اما پیش از این، لوی درستیز وزارت دفاع حکومت طالبان در واکنش اظهارات مقام‌های پاکستانی مبنی بر حضور گروه‌های تروریستی در افغانستان، گفته بود که تحریک طالبان پاکستانی در این کشور حضور ندارد و هیچ‌کسی نمی‌تواند این ادعا را ثابت کند.

لوی درستیز وزارت دفاع حکومت طالبان همچنان گفته بود که ادعای حضور تحریک طالبان پاکستانی بارها از سوی اسلام‌آباد مطرح شده، اما تا حال پاکستان این ادعا را ثابت نکرده است.