بنگله‌دیش حزب جماعت اسلامی این کشور را 'سازمان تروریستی' خواند 

حکومت بنگله‌دیش روز پنجشنبه اول اگست (۱۱ اسد) حزب جماعت اسلامی این کشور را یک "سازمان تندرو و تروریستی" خواند و این حزب، بخش محصلان و ارگان‌های وابسته به آنرا ممنوع اعلام کرد.

این اقدام به دنبال سرکوبی تظاهرات خشونت‌بار در این کشور اتخاد می‌شود که در آن بیش از ۲۰۰ نفر جان باختند و هزاران نفر دیگر زخمی شدند.

شیخ حسینه، صدر اعظم بنگله‌دیش، و شرکای سیاسی‌اش، حزب جماعت اسلامی، بخش محصلان و ارگان‌های وابسته به آنرا به تحریک خشونت در جریان تظاهرات اخیر محصلان روی سهمیه‌بندی وظایف دولتی، مقصر خواندند.

در اعلامیه‌ٔ رسمی که خبرگزاری اسوشیتدپرس آنرا مشاهده کرده است، وزارت داخلهٔ این کشور گفته است که حزب جماعت اسلامی بر اساس قانون مبارزه با تروریزم ممنوع قرار داده شد.

از ۱۵ جولای به اینسو، دست‌کم ۲۱۱ نفر در جریان مظاهرات خشونت‌ آمیز این کشور کشته شده و بیش از ۱۰۰۰ نفر دیگر درسراسر این کشور بازداشت شده اند.

حزب جماعت اسلامی بنگله‌دیش از سال ۲۰۱۴ به اینسو از اشتراک در سه انتخابات ملی پس از آن ممنوع شد که کمیسیون انتخابات، ثبت نام آنرا لغو کرد.

در سال ۲۰۱۳، محکمهٔ عالی بنگله‌دیش این حزب را از انتخابات سلب صلاحیت کرد و گفت که مقررات این حزب در مغایرت با قانون اساسی این کشور قرار داشته و مخالف سیکولاریزم است.

با آنهم،‌ این حزب از اجرای فعالیت‌های سیاسی منع نشده بود و می‌توانست ملاقات‌ها، گردهمایی‌ها، راهپیمایی را برگزار کرده و اعلامیه صادر کند.

جماعت اسلامی در جریان حکومت استعماری بریتانیا در سال ۱۹۴۱ توسط یک عالم جنجال برانگیز اسلامی بنیاد گذاشته شد، فردی که مخالف ایجاد بنگله‌دیش منحیث یک دولت مستقل در جریان جنگ استقلال این کشور در سال ۱۹۷۱ با پاکستان بود.

از سال ۲۰۱۳ به اینسو، اکثریت رهبران ارشد این حزب پس از آن اعدام یا زندانی شدند که محاکم بنگله‌دیش آنان را به ارتکاب جرایم علیه بشریت، به شمول کشتار، اختطاف و تجاوز جنسی در سال ۱۹۷۱ محکوم کرد.

بنگله‌دیش به تاریخ ۱۶ دسمبر سال ۱۹۷۱ به کمک هند استقلال‌اش را از پاکستان به دست آورد.

بنگله‌دیش می‌گوید که در جریان جنگ با پاکستان سه میلیون نفر کشته شده، بر۲۰۰هزار زن تجاوز جنسی صورت گرفت و حدود یک میلیون نفر مجبور شد به هند فرار کند.