بایدن: خواست جمهوری‌خواهان برای کاهش مصارف حکومت غیرقابل پذیرش است

رییس جمهور ایالات متحده، می‌گوید که خواست جمهوری‌خواهان در مذاکرات برای حل بن‌بست سطح قرضهٔ ایالات متحده "غیرقابل پذیرش" است، اما جو بایدن گفت که پیش از آنکه حکومت در پرداخت وام‌هایش ناکام شود، راه حلی به این معضل یافت شده می‌تواند.

رییس جمهور امریکا پس از نشست گروه جی-۷ در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت که درخواست جمهوری‌خواهان برای کاهش مصارف حکومت منحیث شرطی برای افزایش سطح قرضه "صراحتاً غیرقابل پذیرش" است.

بایدن افزود که زمان آن فرارسیده است تا جمهوری‌خواهان از "موقف افراطی" خویش تغییر جهت بدهند.

میزان قرضه ملی ایالات متحده در حال حاضر ۳۱.۴ تریلیون دالر است و در چند سال اخیر به موضوع بحث‌برانگیز تبدیل شده است.

این مطلب مرتبط را نیز بخوانید امریکا پس از اول جون ممکن نتواند همه صورت‌ حساب‌های حکومت فدرال را بپردازد

رییس جمهور بایدن از کانگرس می‌خواهد که سطح قرضه‌ها را افزایش دهد، اما در پاسخ، جمهوری‌خواهان می‌خواهند هزینه‌های حکومتی و بودجه را کاهش دهند.

جو بایدن گفت که روز یکشنبه ۲۱ می (۳۱ ثور) در راه پرواز به واشنگتن با کیون مک‌کارتی، رییس مجلس نمایندگان، به گونهٔ مستقیم صحبت خواهد کرد. او گفت که "ما می‌توانیم به توافق برسیم."

با آنهم او هشدار داد که تضمین نمی‌کند که جمهوری‌خواهان حکومت را در پرداخت قرضه‌ها ناتوان نخواهند ساخت.

بایدن ضمناً گفته است که تلاش دارد بر اساس تعدیل ۱۴ در قانون اساسی راهی را بیاید که در آن گفته شده است که "قرضهٔ عامه نباید مورد سوال قرار گیرد" - عبارتی که به گونهٔ بالقوه به رییس جمهور صلاحیت می‌دهد تا کانگرس را کنار گذاشته و خودش سطح قرضه را افزایش دهد.

رییس جمهور بایدن افزود: "فکر کنم ما صلاحیت این را داریم. سوال در اینجا است که آیا می‌شود این کار به وقت انجام شود و از این بخش قانون استفاده شود."

بر اساس معلومات وزارت مالیهٔ امریکا، اگر کانگرس سطح قرضه را افزایش ندهد، حکومت به تاریخ اول جون مفلس خواهد شد و پرداخت‌ قرضهٔ ۳۱ تریلیارد دالر را نخواهد توانست ادا کند.

جو بایدن به دلیل این معضل داخلی سفر‌هایش به آسترالیا و پاپوا نیوگینی را لغو کرد.

این مطلب مرتبط را نیز بخوانید اختلاف بر سر بودجه؛ بایدن سفرش به آسترالیا و پاپوا نیو گینی را لغو کرد

رییس جمهور ایالات متحده مخالفین سیاسی خویش را متهم کرده گفت که آنان به خاطر به کرسی نشاندن خواست سیاسی شان، اقتصاد امریکا را به خطر می‌اندازند.

اما مک‌کارتی در یک تویت گفت که قصر سفید پا عقب می‌کشد.

او افزود که "به نظر می‌رسد سوسیالیست حزب دموکرات کنترول را در دست دارد، به ویژه زمانی که رییس جمهور بایدن در بیرون از کشور است".

بایدن نیز گفته است که به نظر می‌رسد مک‌کارتی منتظر وی بوده تا مذاکرات دوباره آغاز شود.