وزیر خارجه ایالات متحده امریکا، وقوع جنگ داخلی در افغانستان را پس از خروج نیروهای خارجی از این کشور، یک "سناریوی احتمالی" میداند، اما تاکید میکند که هیچ جناحی در افغانستان به آن علاقمند نیست.
آنتونی بلینکن، ناوقت روز سه شنبه ۲۷ اپریل (هفتم ثور) در یک مصاحبۀ اختصاصی با تلویزیون سیانان گفت که گروههای دخیل در قضیۀ افغانستان به آغاز جنگ داخلی در این کشور دلچسپی ندارند.
آقای بلینکن در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه خروج نیروهای خارجی از افغانستان، منجر به جنگ داخلی و سقوط آن به دست طالبان نخواهد شد گفت: "یقیناً یک سناریوی احتمالی است، (اما) هیچکسی به یک جنگ داخلی مجدد در افغانستان علاقمندی ندارد. قطعاً مردم افغانستان نمیخواهند، حکومت افغانستان و طالبان نیز چنین چیزی را نمیخواهند. همسایهگان افغانستان نیز این را نمیخواهند. "
وزیر خارجۀ امریکا بدون نام بردن از کشور مشخص همچنان گفت که "آن کشورها" اکنون باید تصمیم بگیرند که از نفوذ شان در قضیۀ افغانستان چگونه استفاده میکنند.
مقامهای افغان و امریکایی همواره تاکید کرده اند که پاکستان نفوذ قابل ملاحظه بر گروه طالبان دارند و باید از نفوذ خود برای کشاندن طالبان به مذاکرات و تامین صلح دایمی در افغانستان کار گیرد.
وزیر خارجۀ امریکا تاکید کرد که با وصف خروج نظامیان امریکایی از افغانستان، واشنگتن از حکومت و مردم افغانستان "عمیقاً از مسیر دپلماتیک" حمایت خواهد کرد.
این مقام امریکایی همچنان گفت که ایالات متحده با کمکهای اقتصادی بشردوستانه، حمایت از نظامیان افغان و رشد اقتصادی به پشتیبانی از افغانستان ادامه خواهد داد.
روز گذشته محمد اشرف غنی، رییس جمهور افغانستان گفت که پس از خروج قوای خارجی، کشورش به انزوا نمیرود و به گفتۀ وی فصل جدیدی از روابط میان افغانستان و جهان در حال شکلگیری است.
این در حالی است زلمی خلیلزاد، نمایندۀ ویژۀ ایالات متحده برای روند مصالحه افغانستان میگوید که به نظر شخصی وی، دولت کنونی افغانستان پس از خروج نظامیان خارجی از این کشور به زودی سقوط نخواهد کرد.
آقای خلیلزاد روز گذشته در یک جلسه استماعیه کمیته روابط خارجی مجلس سنای ایالات متحده همچنین گفت که پس از خروج نظامیان خارجی، افغانها باید یکی از این دو گزینه را انتخاب کنند: رسیدن به یک توافق صلح یا یک جنگ طولانی.
او گفت: "این انتخابی است که رهبران افغان باید به خاطر نسل کنونی و نسل آیندۀ کشور به آن تن دهند. امیدوارم آنان از اشتباهات گذشته شان، زمانیکه نیروهای اتحاد شوروی خارج شدند، آموخته باشند... یعنی تلاش یک جناح به خاطر اعمال اراده خود با استفاده از زور بر سایر جناح ها، نتیجه نداده و منجر به آوردن ثبات و پیشرفت نشده است."
بر اساس تصمیم جو بایدن، رییس جمهور ایالات متحده، قرار است روند خروج نظامیان امریکایی و ناتو از افغانستان روز شنبه اول می آغاز و تا ۱۱ سپتمبر امسال به پایان برسد.