انتونی بلینکن، وزیر خارجۀ ایالات متحده توافق کرده است که هفتۀ آینده به پرسشهای شماری از قانونگذاران کانگرس امریکا در مورد هرج و مرج در جریان عملیات خروج نظامیان امریکایی از افغانستان پاسخ ارایه کند.
قانونگذاران مخالف جمهوریخواه و شماری از هم حزبیهای دموکرات جو بایدن، رییس جمهور ایالات متحده چگونگی تخلیۀ نظامیان امریکایی، شهروندان ملکی امریکا و هزاران شهروند افغان از افغانستان را به باد انتقاد گرفته اند.
انتقادات از حکومت آقای بایدن زمانی اوج گرفت که در حملۀ انتحاری مهاجم داعش در برابر یکی از دروازههای ورودی میدان هوای کابل ۱۳ نظامی امریکایی و کم از کم ۱۷۰ غیرنظامی، عمدتاً افغانها به شمول زنان و کودکان،کشته شدند.
انتظار میرود که سه شنبه آینده، آقای بلینکن با پرسشهای سخت و جدی اعضای کمیتۀ روابط خارجی مجلس سنای کانگرس ایالات متحده روبرو شود که چرا روند تخلیه را وقتتر آغاز نکرده بود، هرچند آقای بایدن مهلت نهایی خروج از افغانستان را تعیین کرده بود.
روند خروج نظامیان امریکایی از افغانستان به تاریخ ۳۰ اگست تکمیل شد، اما حدود ۱۰۰ شهروند امریکایی هنوز هم در افغانستان باقیمانده اند و مقامهای امریکایی تعهد کرده اند که اگر این شهروندان امریکایی بخواهند افغانستان را ترک کنند، آنان را کمک خواهند کرد.
با وصف انتقادات، نظرپرسیهای عامه در ایالات متحده نشان میدهد که رایدهندگان امریکایی از تصمیم جو بایدن مبنی بر خروج از افغانستان حمایت گسترده کرده اند.
قانونگذاران امریکایی همچنان ادارات استخبارات امریکا را به خاطری به باد انتقاد گرفته اند که چرا آنان نتوانستند پیشرفت سریع طالبان و توانمندی آن گروه را به تصرف فوری افغانستان پیشبینی کنند.
جمهوریخواهان گفته اند که در استماعیۀ آقای بلینکن به کارکرد هفتههای اخیر حکومت بایدن تمرکز خواهند کرد، حالانکه دموکراتها در نظر دارند که جنگ ۲۰ سالۀ افغانستان را در طول ریاست جمهوری جورج بش، بارک اوباما، دونالد ترمپ و جو بایدن بررسی کنند.
جورج بش، رییس جمهور پیشین امریکا در سال ۲۰۰۱ پس از حملات دهشت افگنی ۱۱ سپتمبر بر ایالات متحده و کشته شدن نزدیک به ۳۰۰۰ امریکایی دستور تهاجم به رهبری ایالات متحده بر افغانستان را داد.
رییس جمهور جو بایدن از تصمیم خود مبنی بر خروج کامل نظامیان امریکایی از افغانستان دفاع کرده و گفته است که نمیخواست جنگ بی پایان افغانستان را به پنجمین رییس جمهور در امریکا به میراث بگذارد.