انتونی بلینکن، وزیر خارجه ایالات متحده، روز جمعه ۳۱ می (۱۱ جوزا) تایید کرد که با وجود تلاشهای امریکا برای فراهمآوری کمکهای بیشر، وضعیت بشری در غزه وخیم است، زیرا اسراییل بیشتر به عملیات نظامی پافشاری دارد.
وزیر خارجه امریکا گفت که شماری لاریهایی که وارد غزه میشوند، قابل ملاحظه است، اما توزیع این کمکها هنوز هم با مشکل مواجه است.
بلینکن افزود که عملیات نظامی اسراییل در منطقه پر ازدحام رفح واقع در جنوب نوار غزه، مسدود شدن مرز رفح با مصر و کنترول گذرگاه توسط اسراییل، توزیع کمکها برای فلسطینیها را با مشکل مواجه کرده است.
به گفته بلینکن، ایالات متحده تنها فراهمآوری کمکها را مدنظر نمیگیرد، تاثیر کمکها برای فلسطینیها را در نظر میگیرد، زیرا فراهمآوری کمکها برای به نیازمندان به شمول کودکان، زنان و مردان در این منطقه هنوز هم ناکافی است.
این اظهارات بلینکن یک روز پس از آن بیان شد که سمنتا پاور، رییس ادارۀ ایالات متحده برای انکشاف بینالمللی، در مورد وضعیت نوار غزه گفت که "شرایط حالا نسبت به هر وقت دیگر بدتر است."
پاور روز پنجشنبه در پراگ، پایتخت جمهوری چک، به خبرنگاران گفت: "وضعیت بشری مردم در غزه وخیم باقی مانده است."
این مقام ارشد اداره ایالات متحده برای انکشاف بین المللی گفت که شاهد برخی تغییرات مثبت در غزه بوده، اما در عمل تاثیرات آن به وجود نیامده است.
در همین حال، ملل متحد روز جمعه گفت که کمکهای بشردوستانه که وارد غزه شده، به غیرنظامیان نیازمند نمیرسد.
اداره کمکهای بشردوستانه ملل متحد همچنین از اسراییل خواست تا بر تعهدات قانونی خود عمل کند.
ینس لرکه، سخنگوی اداره کمکهای بشردوستانه ملل متحد در ژینو به خبرنگاران گفت: "کمکی که وارد [غزه] میشود، به مردم نمی رسد و این یک مشکل بزرگ است."
لرکه همچنین به نقش مقامات اسراییلی در کرم شالوم که گذرگاه اصلی ورود کمکها به قلمرو تحت محاصره فلسطینی از زمان بسته شدن گذرگاه رفح بین مصر و غزه است، تاکید کرد.
او از مقامات اسراییل خواست طبق قانون فراهمآوری کمکها برای فلسطینیها را تسهیل کند تا کمکهای بشردوستانه برای مردم غزه ادامه یابد.
با وجود مخالفت و هشدار جو بایدن، رییس جمهور ایالات متحده، اسراییل عملیات زمینی خود را در رفح آغاز کرد. با اینحال، قصر سفید گفته است که عملیات نظامی اسراییل در منطقه رفح محدودتر است.
وزارت دفاع ایالات متحده به تاریخ ۱۶ می، اعلام کرد که بندر شناور موقت به منظور افزایش ارسال کمکهای بشردوستانه به غزه در ساحل غزه استقرار و کمکها از طریق برای فلسطینیها فراهم میشود.
اما این بندر شناور که ۳۲۰ میلیون دالر هزینه برده است، به دلیل آب و هوای نامناسب آسیب دیده و فراهمآوری کمکهای بشردوستانه متوقف شده است.
گروه حماس به تاریخ هفتم اکتوبر سال گذشته بر جنوب اسراییل حمله کرد. به گفته اسراییل، تندروان حماس در آن حمله دستکم ۱۱۷۰ نفر را کشتند و نزدیک به ۲۵۰ نفر را گروگان گرفتند.
اسراییل نیز در واکنش به این حمله، حملات انتقام جویانه خود را بر غزه آغاز کرد که به گفتهٔ وزارت صحت غزه که تحت کنترول گروه حماس است، باعث کشته شدن ۳۶ هزار و ۲۸۴ هزار فلسطینی، عمدتاً زنان و کودکان، شده است.
بخشی از این گزارش از خبرگزاری فرانس پرس گرفته شده است.