با رشد سرمایهگذاری و تجارت چین در شرق میانه و شمال افریقا، جوانان عرب در مورد نفوذ چین و ایالات متحدهٔ امریکا در منطقه نظریات متفاوت دارند.
چین با سرمایهگذاری در بخش خرید و فروش املاک، زیربناها و تجارت در شرق میانه نفوذ خود را بیشتر گسترش داده است. بیش از ۶۰ درصد نفوس این منطقه را نسل جوان زیر سن ۳۰ سال تشکیل میدهد.
به اساس نظرسنجی شرکت ارتباطات "بی سی دبلیو" که بین جوانان ۱۸ الی ۲۴ ساله شرق میانه صورت گرفته است، چین و ترکیه به عنوان متحدین بزرگ کشورهای شرق میانه و شمال افریقا پنداشته میشود.
سنیل جان، مسوول بخش شرق میانه و شمال افریقا در نهاد "بی سی دبلیو" میگوید: "نفوذ چین واقعاً ۸۰ درصد است که بیشترین رقم در چهار سال گذشته در مقایسه با ۷۲ درصد نفوذ امریکا میباشد."
او می گوید این تغییر دیدگاه قسماً به خاطر ابتکار "یک کمربند و راه" چین است. چین با این طرح بلندپروازانه در نظر دارد تا ۱۳۰ کشور در آسیا، اروپا و افریقا را از طریق مسیرهای زمینی و آبی با هم متصل کند.
آقای جان می افزاید: "نزدیک به ۲۸.۵ درصد سرمایهگذاری چین در چارچوب برنامه 'یک کمربند و یک راه چین در شرق میانه و شمال افریقا صورت گرفته است."
دلیل دیگر علاقه جوانان عرب به چین عدم موجودیت علایق سیاسی چین درشرق میانه است. به گفتهٔ جان، جوانان عرب، چین را به عنوان یک بازیگر غیر مداخلهگر میبینند و فکر میکنند که بیجینگ نمیخواهد در مسایل سیاسی منطقه دخیل شود.
یافتههای این نظر سنجی نشان میدهد که گسترش مالکیت املاک توسط چین و همچنان افزایش علایق این کشور در مسایل تجاری و سیاحت در منطقه، سبب افزایش تاثیر اقتصادی چین در کشورهای شرق میانه شده است.
جان می افزاید که از سال ۲۰۱۰ میلادی به اینسو، چین نصف تیل مورد نیاز خود را از شرق میانه و کشورهای حوزهٔخلیج بدست میآورد و به تدریج جایگزین ایالات متحده در منطقه میشود.
اما همه جوانان در مورد چین نظر مثبت ندارند. صالح احمد، محصل دانشگاه در امارات متحده عرب، به این باور است که چین نه تنها مزد کارگران در آن کشور را پایین نگه داشته، بلکه کمپهای کار اجباری نیز دارد.
ایالات متحده چین را متهم میکند که اویغورها و دیگر اقلیت های مسلمان در آن کشور را به کارهای اجباری وادار میکند. چین این اتهامات را رد کرده است.
فلاح السعیدی، محصل دیگر دانشگاه در امارات متحده عرب، میگوید که از تنوع فرهنگی که در ایالات متحده وجود دارد، خوشش میآید.
السعید میافزاید: "ایالات متحده تنوع [فرهنگی از کشورهای مختلف جهان] دارد. عرب و غیر عرب، مردم اروپایی و از سراسر جهان در کنار هم زندگی میکنند."
شصت درصد جوانان عرب که در نظرسنجی شرکت کرده اند، میگویند که امریکا نسبت به چین متحد مهم کشورهای شرق میانه در پنج سال آینده خواهد بود.
السعید می گوید او در مقایسه با چین ترجیح میدهد در امریکا زندگی کند و سایر جوانان عرب که در این نظر سنجی اشتراک کرده اند، با او هم نظر اند.
در حالیکه برخی از جوانان عرب دموکراسی در امریکا را مثبت میدانند، در مورد حضور نظامی امریکا در منطقه نظریات متفاوت دارند.
حدود ۳۰ هزار قوای امریکایی در شرق میانه حضور دارند که بیشتر شان در کشورهای کویت و بحرین مستقر است.
به گفته سنیل جان، جوانان در شرق میانه امریکا را به عنوان مهد دموکراسی جهان میبینند، اما نزدیک به ۶۰ درصد شان از امریکا میخواهند که در شرق میانه حضور نظامی نداشته باشد.