هشدار یونیسف: سو تغذیه ممکن جان یک میلیون کودک افغان را بگیرد

صندوق وجهی سازمان ملل متحد برای اطفال (یونیسف) بار دیگر از افزایش موارد سوتغذیه در افغانستان هشدار داده و گفته است که اگر اقدامات فوری در این مورد نشود، ممکن این بیماری جان یک میلیون کودک را بگیرد.

یونیسف روز چهارشنبه نهم فبروری (۲۰ دلو) در رشته پیام‌هایی در تویتر از افزایش شمار کودکان متبلا به سو تغذیه در بخش‌های این کشور ابراز نگرانی کرده و خواستار توجه در این زمینه شده است.

یونیسف پیش از این نیز از افزایش موارد سو تغذیۀ کودکان در افغانستان ابراز نگرانی کرده و گفته بود که در جریان امسال از هر دو کودک افغان، یکی آن به سو تغذیۀ حاد مبتلا خواهد شد.

همچنین ملل متحد گفته بود که ۳.۲ میلیون کودک زیر سن پنج سال تا آخر سال روان میلادی ممکن با سو تغذیۀ حاد مواجه شوند.

یونیسف گفته است که برای بهبود وضعیت زندگی افغان‌ها و به ویژه نجات جان کودکان در افغانستان تلاش خواهد کرد. بر اساس معلومات این صندوق قرار است در سال ۲۰۲۲ میلادی، دست‌کم یک میلیون کودک مبتلا به سو تغذیه در این کشور زیر درمان قرار گیرد.

در یک خبر دیگر، سازمان جهانی صحت گفته است که این سازمان به کمک‌هایش در بخش سکتور صحت و به ویژه برای رسیدگی به بیماران در بخش‌های این کشور ادامه می‌دهد.

این سازمان افزوده است که در حال حاضر، بیش از دوهزار و ۳۰۰ مرکز صحی در سراسر افغانستان فعال است و این مراکز صحی توسط سازمان جهانی صحت، یونیسف و برخی نهادهای بین‌المللی دیگر پشتیبانی مالی می‌شوند.

بر اساس معلومات سازمان جهانی صحت آنان در ماه‌های اخیر، حقوق همۀ کارمندان صحی، غذای بیماران، مواد سوخت برای این مراکز، تهیه ادویۀ ضروری و لوازم طبی را برای این شفاخانه‌ها تامین کرده اند.

این سازمان تاکید کرده که آنان با شرکای خود تلاش دارند تا به منظور عرضه خدمات صحی برای شهروندان این کشور، این مراکز در سراسر افغانستان فعال نگهداشته شوند.

پیش از این کمیتۀ بین‌المللی نجات از احتمال فروپاشی سیستم صحی افغانستان هشدار داده و گفته بود که ممکن بیش از ۹۰ درصد مراکز صحی، به شمول کلینک‌ها در این کشور مسدود شوند.

این کمیتۀ به تاریخ هفتم جنوری (۱۷ جدی) با نشر گزارشی گفت که با مسدود شدن بسیاری از کلینیک‌ها در افغانستان، میلیون‌ها نفر در این کشور از دسترسی به خدمات صحی محروم خواهند شد.