رقابت تنگاتنگ در انتخابات میان‌ دوره‌ای امریکا؛ نتایج ممکن چند روز بعد اعلام شود

سرنوشت پالیسی‌های جو بایدن، رییس جمهور ایالات متحده،‌ در دو سال باقی ماندهٔ دورهٔ نخست ریاست جمهوری‌اش به نتایج انتخابات میان دوره‌ای کانگرس امریکا وابسته است.

نتایج انتخابات میان دوره‌ای ایالات متحده مشخص خواهد کرد که کدام یک حزب سیاسی—دموکرات یا جمهوریخواه —کنترول کانگرس را در دو سال آینده در این کشور در دست خواهد گرفت.

رقابت برای کسب کرسی‌های سنا در انتخابات روز سه‌شنبه بی نهایت تنگاتنگ بود. اما مقام‌های انتخابات ایالات متحده محتاطانه گفته اند که اعلام نتایج نهایی احتمالاََ چندین روز را در بر بگیرد.

در حال حاضر،‌دموکرات‌ها در هر دو مجلس کانگرس ایالات متحده در مقایسه با اعضای جمهوریخواه کانگرس، با تفاوت اندک اکثریت دارند، اما جمهوریخواهان تلاش دارند که اکثریت را در این دو مجلس کسب کنند.

نامزدان انتخابات میان دوره‌ای برای همه ۴۳۵ کرسی مجلس نمایندگان در ۵۰ ایالت با هم رقابت کردند و از جمله ۱۰۰ کرسی سنا، نامزدان برای کسب ۳۵ کرسی در این انتخابات با هم رقابت کردند.

در حال حاضر، ۲۲۴ عضو مجلس نمایندگان و ۵۰ در صد اعضای مجلس سنای کانگرس ایالات متحده دموکرات اند و به اضافۀ یک حق رای در سنا برای کاملا هریس، معاون رییس جمهور امریکا، دموکرات‌ها اکنون در هر دو مجلس اکثریت اند. به همین دلیل، جمهوریخواهان نیاز دارند که فقط یک کرسی بیشتر را در سنا به دست بیاورند و در مجلس سنا،‌ اکثریت شوند.

دموکرات‌ها به رهبری ننسی پلوسی، از سال ۲۰۱۸ به اینسو، در مجلس نمایندگان کانگرس امریکا اکثریت دارند. با اینحال، اگر جمهوری‌خواهان بتوانند فقط پنج کرسی دیگر مجلس را به خود اختصاص دهند، اکثریت را کسب خواهند کرد.

به گونۀ تاریخی، هر حزبی که کنترول قوهٔ اجراییه و مقننه (کانگرس) امریکا را در دست دارد، در جریان انتخابات میان دوره‌ای، کرسی‌های کانکرس را از دست می‌دهد.

بیش از ۴۵ میلیون رای‌دهندۀ امریکایی قبل از انتخابات روز سه‌شنبه یا به صورت حضوری و یا هم از طریق خدمات پستی رای داده اند. شماری از تحلیلگران پیش بینی کرده اند که احتمالاََ ۱۱۵ میلیون رای‌دهندۀ واجد شرایط در انتخابات روز سه شنبه داده اند. در انتخابات میان دوره‌ای ۲۰۱۸ نیز میزان مشارکت به همین اندازه بود.

تورم اقتصادی و حق سقط جنین از مسایل داغ در این انتخابات بودهاست. نتایج نظرسنجی تازه که توسط مرکز پژوهشی پیو انجام شده، نشان می‌دهد که ۷۵ در صد رای دهندگان در ایالات متحده گفته اند که اقتصاد نگرانی اصلی شان در انتخابات است.

شماری از رای دهندگان گفته اند که نرخ بهرهٔ بانکی، مارکیت خرید و فروش خانه، قیمت تیل، مواد خوراکی افزایش یافته است و همهٔ این مسایل برای رای دهندگان قابل نگرانی است.

بخشی از این گزارش از خبرگزاری‌های رویترز و اسوشیتدپرس گرفته شده است.