تهیۀ واکسین کروناویروس به کجا رسیده است؟

شمار زیاد کشورهای جهان به هدف توقف انتشار کروناویروس، در تلاش تولید واکسین برای این ویروس اند که شماری از این واکسین‌ها در مرحلۀ مقدماتی قرار داشته و برخی کشورها هم مرحلۀ آزمایش آن را بالای انسان آغاز کرده اند.

آلمان روز چهارشنبه ۲۲ اپریل (سوم ثور) آزمایش واکسین کروناویروس را بالای انسان آغاز کرد. پاول ایرلیش انستیتیوت، نهاد تنظیم کنندۀ امور واکسین در آلمان، واکسینی را که توسط شرکت آلمانی بیو ان تک و شرکت امریکایی فایزر انکشاف داده شده است، برای آزمایش بالای انسان منظور کرد.

پاول ایرلیش انستیتیوت با نشر بیانیه‌ای گفته است: "با توجه به پیامدهای جدی همه‌گیری کووید۱۹ این یک گام مهم در راستای تولید واکسین موثر و مصوون کووید۱۹ در آلمان است تا هر چه زودتر در دسترس جهانیان قرار داده شود".

قرار است واکسین تولید شده در آلمان بالای ۲۰۰ انسان داوطلب صحتمند که بین ۱۸ تا ۵۵ سال عمر داشته باشند، آزمایش شود. در صورتیکه این واکسین نتایج مثبت نشان دهد، آزمایش بعدی بالای کسانی صورت خواهد گرفت که با خطر بلندتر ابتلا به کووید۱۹ روبرو اند.

تا عصر چهارشنبه ۲۲ اپریل شمار واقعات کووید۱۹ در آلمان به بیش از ۱۴۹ هزار و مرگ و میر ناشی از آن به حدود ۵۱۳۰ نفر رسیده است.

واکسین بریتانیایی

یک روز پیشتر، بریتانیا نیز اعلام کرد که دو تیم پژوهشی آن کشور در زمینۀ تولید دو واکسین کووید۱۹ به پیشرفت چشمگیر دست یافته و قرار است آزمایش یکی آن به روی انسان به زودی آغاز شود.

مت هنکاک، وزیر صحت بریتانیا روز سه شنبه ۲۱ اپریل در یک کنفرانس خبری گفت که پژوهشگران در کالج شاهی لندن و پوهنتون آکسفورد، این دو واکسین را ساخته اند و قرار است آکسفورد به زودی واکسین خود را بالای انسان آزمایش کند.

آقای هنکاک گفت که معمولا رسیدن به این مرحله از توسعۀ واکسین سال‌ها طول می کشد. او تاکید کرد که کشورش در قابلیت‌های تولید واکسین سرمایه گذاری سنگینی خواهد کرد تا در صورت موثر بودن هر کدام به سرعت در دسترس قرار گرفته بتواند.

بریتانیا تا ۲۲ اپریل از ابتلای ۱۳۴۶۳۷ نفر به کووید۱۹ و مرگ ۱۸۱۵۱ نفر در اثر ابتلا به این بیماری گزارش داده است.

تلاش امریکا برای تولید واکسین

پیش از این ایالات متحدۀ امریکا از آغاز آزمایش کم از کم دو واکسین کووید۱۹ بالای انسان خبر داد. در اوایل ماه اپریل، واکسینی که از سوی بنیاد بل و ملندا گیتس تمویل شده است، از سوی ادارۀ مواد غذایی و دوایی ایالات متحده برای آزمایش بالای انسان‌های داوطلب منظور شد.

نتایج و موثریت این واکسین که شرکت دواسازی اینوویا آن را تولید کرده است، قرار است تا اواخر تابستان امسال معلوم شود.

اما پیشتر از آن انستیتیوت ملی امراض ساری امریکا واکسین دیگری را که توسط شرکت مودرنا تهیه شده است، در ماه مارچ برای آزمایش بالای انسان منظور کرد.

ایالات متحدۀ امریکا که تا ۲۲ اپریل از ۸۳۵ هزار مورد ابتلا به کروناویروس و مرگ ۴۶ هزار نفر در اثر ابتلا به کووید۱۹ خبر داده است، بیشترین واقعات این بیماری را در جهان دارد.

چین که منشای همه‌گیری کروناویروس در جهان است، تا کنون از کار بالای دو واکسین کووید۱۹ خبر داده است که یکی آن در انستیتیوت محصولات بیولوژیک شهر ووهان، زادگاه کروناویروس، تهیه شده است.

سازمان جهانی صحت گفته است که در حال حاضر ۷۰ واکسین برای مقابله با کروناویروس در سراسر دنیا، مراحل آزمایشی را می‌گذرانند که شماری از این واکسین‌ها وارد مرحلۀ آزمایش کلینیکی شده اند.

با وصف تلاش‌ها برای تولید هر چه فوری واکسین کروناویروس، شماری از دانشمندان و نهادهای معتبر طبی و صحی جهان گفته اند که به یک سال وقت نیاز است تا واکسین موثر کروناویروس تولید و به بازار عرضه شود.