سفارت جمهوری چک که از سال ۲۰۱۲ تاکنون از ایالات متحده نیز نمایندگی میکند، ماموریت خود را در دمشق، پایتخت سوریه پس از یک ماه تعلیق، بازگشایی کرد.
سفارت چک در دمشق پس از آن که کشورهای غربی در سال ۲۰۱۲ سفارتهای خود را به دلیل جنگ داخلی در سوریه مسدود کردند، از ایالات متحده و سایر کشورهای غربی نمایندگی میکند.
یان لیپاوسکی، وزیر خارجهٔ چک ناوقت پنجشنبه دوم جنوری (۱۳ جدی) گفت: "ما فعالیتهای سفارت خود را در جریان کرسمس از سر گرفتیم."
او گفت: "رییس بخش مسوول امور ایالات متحده برگشته است." او افزود که انتونی بلینکن، وزیر خارجه ایالات متحده اخیراً با او تماس گرفته است تا "مطمین شود که ما این خدمات را ادامه میدهیم".
او گفت که پراگ، یک حامی سرسخت اسراییل در شرق میانه و اوکراین که با تهاجم روسیه مبارزه میکند، در حال حاضر با احتیاط بر وضعیت سوریه نظارت میکند.
لیپاوسکی گفت: "مقامات تشکیل دهنده دولت جدید سوریه براساس گذشتهٔ شان در فهرستهای مختلف تحریمها قرار دارند."
او اضافه کرد: "اما آنها آشکارا اعلام میکنند که میخواهند روابط خود را با جهان دوباره برقرار کنند و من فکر میکنم که ما باید به عنوان مثال به این فراخوان پاسخ دهیم تا روس ها را از سوریه بیرون کنیم."
سربازان روسی که در سال ۲۰۱۵ در جریان جنگ داخلی سوریه به نفع بشارالاسد، رییس جمهور مخلوع این کشور مداخله کردند، هنوز هم در این کشور مستقر هستند.
گروههای متعدد ضد حکومت اسد، از جمله هیات تحریر الشام، گروهی که در فهرست سازمانهای تروریستی ملل متحد قرار دارد، به تاریخ ۲۷ نومبر پس از چندین سال بزرگترین حملات شان را بر ضد رژیم اسد راهاندازی کردند و در جریان کمتر از دو هفته، پس از تصرف چندین ولایت موفق به تصرف دمشق و سرنگونی رژیم اسد شدند.
سرنگونی رژیم اسد، آیندۀ پایگاههای نظامی روسیه در سوریه، پایگاه هوایی حمیمیم در لاذقیه و تاسیسات طرطوس، را در هالهای از ابهام قرار داده است.
سرگی لاوروف، وزیر خارجه روسیه، گفته است که وضعیت پایگاههای نظامی روسیه در سوریه، موضوع مذاکرات با رهبری جدید دمشق خواهد بود.
احمد الشرع، رهبر گروه هیات تحریر الشام و حاکم کنونی سوریه گفته است که روابط سوریه با روسیه باید به سود منافع مشترک باشد. او در مصاحبهای گفت که سوریه منافع استراتیژیک مشترک با روسیه دارد، اما توضیحات بیشتری در این زمینه نداد.
در تهیهٔ این مطلب از گزارش خبرگزاری فرانس پرس استفاده شده است.