امیر قطر روز سه شنبه ۲۴ اکتوبر (دوم عقرب) حامیان اسراییل را متهم کرد که جنگ با حماس را "مجوز آزاد برای کشتن" داده و نتیجهٔ این جنگ را مورد سوال قرار داد.
شیخ تمیم بن حمد آل ثانی، امیر قطر، در جلسه شورای قانونگذاری قطر گفت: "ما می گوییم دیگر بس است."
امیر قطر گفت: "این غیرقابل پذیرش است که به اسراییل چراغ سبز بی قید و شرط و مجوز آزاد برای کشتن داده شود، و همچنین ادامه نادیده گرفتن واقعیت اشغال، محاصره و شهرک سازی پذیرفتنی نیست."
امیر قطر افزود: "میخواهیم از کسانی که با جنگ همسو شدهاند و از کسانی که عقیدههای مخالف را به زبان میآورند بپرسیم: بعد از این جنگ چه اتفاقی میافتد؟ آیا این امنیت و ثبات را برای اسراییلیها و فلسطینیها به ارمغان می آورد؟ فلسطینیها پس از آن به کجا خواهند رفت؟"
قطر، متحد ایالات متحده که میزبان یک پایگاه نظامی بزرگ ایالات متحده است، همچنین میزبان دفتر سیاسی حماس بوده که محل اقامت اصلی اسماعیل هنیه، رهبر آن گروه است.
جنگجویان گروه حماس به تاریخ هفتم اکتوبر از نوار غزه بالای اسراییل حمله کردند که به گفتهٔ مقامات اسراییل، کم از کم ۱۴۰۰ نفر را کشتند و ۲۲۲ نفر گروگان گرفتند.
اسراییل نیز در حملات متقابل انتقامجویانه، نوار غزه را هدف بمباردمان شدید قرار داده که به گفتهٔ وزارت صحت غزه، تاکنون بیش از پنج هزار فلسطینی، عمدتاً غیرنظامیان در آن کشته شده اند.
پس از حملات حماس، قدرت های بزرگ، از جمله ایالات متحده، بریتانیا و فرانسه برای حمایت از اسراییل گردهم آمده وبر حق اسراییل برای دفاع از خود تاکید کرده اند.
قطر به عنوان یک چینل ارتباطی با حماس عمل کرده و نقش کلیدی در مذاکرات برای آزادی گروگانها ایفا کرده است. حماس تاکنون چهار گروگان را آزاد کرده است.
امیر قطر با اشاره به محاصره غزه توسط اسراییل گفت: "در زمان ما نباید اجازه داده شود که از قطع آب و جلوگیری از دارو و غذا به عنوان سلاح علیه کل جمعیت [غزه] استفاده شود."
آل ثانی افزود: "ما خواستار اتخاذ موضع جدی منطقهای و بین المللی در قبال این تشدید خطرناک استیم که شاهد آن میباشیم و امنیت منطقه و جهان را تهدید می کند."
این در حالی است که رهبران بریتانیا، فرانسه، آلمان، ایتالیا و ایالات متحده برای ابراز حمایت به اسراییل سفر کرده اند.