یک مقام اتحادیه اروپا گفته است که کشورهای عضو این اتحادیه به سرعت عمل میکنند تا افغانهای آسیبپذیر را که خواهان ترک کشور شان اند، کمک کنند.
یلوا جانسن، کمیشنر امور داخلی اتحادریه اروپا این اظهارات را روز سه شنبه ۳۱ اگست (نهم سنبله) پس از نشست وزیران عدلیه و داخلهٔ اتحادیه اروپا در بروکسل، پایتخت بلجیم، بیان کرد.
او گفت که اقدام به موقع اتحادیهٔ اروپا در این زمینه میتواند "بحران بشری" را در حالی جلوگیری کند که طالبان در افغانستان مسلط شده اند و شماری مردم آن کشور از حاکمیت این گروه در حال فرار استند.
به گفتهٔ خانم جانسن، وزیران عدلیه و داخلهٔ اتحادیه اروپا تعهد کرده اند تا کشورهای همسایهٔ افغانستان را کمک کنند تا آنعده از شهروندان افغانستان را که از ترس گروه طالبان فرار میکنند، میزبانی کنند و از این طریق، از سرازیر شدن موجی از مهاجران به اتحادیهٔ اروپا جلوگیری شود.
ملاقات وزیران داخله و عدلیه اتحادیه اروپا یک روز پس از آن صورت گرفت که قوای امریکایی به طور کامل از افغانستان بیرون شدند و به طولانی ترین جنگ ایالات متحده نقطۀ پایان گذاشته شد.
اتحادیهٔ اروپا تلاش میکند تا از تکرار بحران مهاجرت ۲۰۱۵ میلادی که در نتیجهٔ جنگ سوریه به وجود آمده بود، جلوگیری کند.
سرازیر شدن ۱.۲ میلیون مهاجر در سال ۲۰۱۵ میلادی موجب مناقشه میان کشورهای اروپایی شده بود. در آن زمان، آلمان تحت رهبری انگلا مرکل، صدر اعظم آن کشور، بیشترین این مهاجرین را پذیرفت، اقدامی که موجب انتقادهای شدید احزاب مخالف حکومت آن کشور شد.
نحوهٔ جلوگیری از بحران بشری در افغانستان
یلوا جانسن گفته است که همه چیز را نمیتوان پیشبینی کرد، اما تاکید کرد که تلاشها برای جلوگیری از بحران بشری روی دست گرفته شود و افغانها باید در داخل افغانستان مورد حمایت قرار بگیرند.
این کمیشنر اتحادیه اروپا گفت: "ما نیاز داریم تا از طریق کار با مردم افغانستان از رفتن مردم از مسیرهای قاچاقی به سمت اتحادیهٔ اروپا جلوگیری کنیم."
به گفتهٔ خانم جانسن، اکثرا مردم با عبور از مسیر های قاچاقی خود را به کشورهای اروپایی میرسانند. وی تاکید کرد که "ما نیاز داریم تا به افراد آسیبپذیر پناهگاه امن فراهم کنیم،به خصوص زنان، دختران و فعالان."
خانم جانسن همچنین گفت که پلان دارد تا در ماه سپتمبر موضوع اسکان مجدد مهاجران را با اعضای اتحادیه اروپا مورد بحث قرار بدهد، اما تاکید که موضوع افغانها به اسکان مجدد مرتبط نمیشود.
خانم جانسن گفت: "البته که اسکان مجدد راه حل برای مردم افغانستان نیست، اما افرادی اند که نیاز به کمک دارند تا به محل مصوون در اتحادیهٔ اروپا و سایر کشو ها انتقال داده شوند."
خانم جانسن همچنین گفت که بسیاری از این وزیران خواهان اقدامات بیشتر برای پذیرش مهاجران و پناهندگان شدند و افزود که "ما نسبت به گذشته یعنی سال ۲۰۱۵ بهتر آماده استیم. ما به مراتب بهتر از قبل عمل میکنیم. نباید تا زمانی انتظار بکشیم که مردم در سرحدات بیرونی ما انتظار بکشند."