انفجاری در نزدیکی میدانهوایی کابل، جاییکه هزاران نفر در تلاش برای بیرون شدن از افغانستان تجمع کرده اند، به وقوع پیوسته است.
در این انفجار انتحاری که داعش مسوولیت آن را به دوش گرفت، ۱۲ نظامی امریکایی و ۶۰ شهروند افغان، عمدتا غیرنظامیان به شمول کودکان و زنان کشته و ۱۴۳ غیرنظامی دیگر افغان زخمی شدند. اکثر زخمی شدگان این انفجار به شفاخانۀ ایمرجنسی کابل منتقل شده اند.
منابع استخباراتی به صدای امریکا گفته اند که انفجار دیگری در نزدیکی هوتل باران در ۲۰۰ متری دروازۀ میدان هوایی کابل صورت گرفته است، اما جزییات بیشتری ارایه نکرده اند.
پیش از این چندین کشور غربی به شمول ایالات متحده و بریتانیا به شهروندان خود و افغانهایی که در تلاش بیرون شدن از افغانستان اند، هشدار داده بود که به دلیل تهدید حملات دهشت افگنی داعش، از آمدن به سمت میدان هوایی کابل پرهیز کنند.
وزارت خارجۀ ایالات متحده نیز در یک پیام تویتر وقوع "انفجار عظیم" و "گلوله باری" را در نزدیکی میدان هوایی کابل تایید کرده و از شهروندان امریکایی خواسته است که از آمدن به سمت دروازههای "ابی، شرقی و شمالی" میدان هوایی کابل جلوگیری کنند. در این پیام به امریکاییهایی که در دروازه های میدان هوایی حضور دارند، سفارش شده است تا هرچه زودتر ساحه را ترک کنند.
با فرارسیدن مهلت ۳۱ اگست برای خروج کامل نظامیان خارجی از افغانستان، عملیات انتقال نظامی برای خروج نظامیان و شهروندان خارجی و همکاران افغان آنها و افغانهای آسیبپذیر به بیرون از افغانستان ادامه دارد که باعث هرج و مرج و ازدحام شدیدی در اطراف و پشت دروازههای میدان هوایی کابل شده است.
جیمس هیپی، وزیر قوای مسلح بریتانیا روز پنجشنبه ۲۶ اگست (چهارم سنبله) به بی بی سی گفت که "گزارش بسیار زیاد متعبر در مورد یک حملۀ قریبالوقوع" در میدان هوایی کابل موجود است.
الکساندر دی کرو، صدر اعظم بلجیم نیز پیش از وقوع این حمله گفته بود که از جانب ایالات متحده و دیگر کشورها در مورد "تهدید حملات انتحاری در میان جمعیت مردم" معلومات دریافت کرده است.
راس ویلسن، شاردافیر و سرپرست سفارت ایالات متحده در کابل نیز در مصاحبه با شبکۀ خبری ای بی سی گزارشها در مورد این تهدید امنیتی "قریبالوقوع" در میدان هوایی کابل را "معتبر" خواند.
صبح پنجشنبه، طالبان برای متفرق کردن جمعیت انبوهی که در پشت یکی از دروازههای میدان هوایی کابل تجمع کرده بودند، از موترهای آبپاش اطفاییه و گاز اشک آور کار گرفت.
پس از آنکه طالبان ولایات و شهرهای افغانستان را یکی پی دیگر تصرف کردند، دروازههای زندانها را به روی زندانیان گشودند. جنگجویان داعش که از سوی حکومت پیشین افغانستان دستگیر شده بودند در این زندانها به ویژه زندان پلچرخی کابل زندانی بودند.