کمیسیون حقیقت یاب که به منظور بررسی عوامل سقوط کندز بر اساس فرمان محمد اشرف غنی رئیس جمهور افغانستان به کار گماشته شده است، امروز به کار آغاز کرد.
امرالله صالح رئیس پیشین امنیت ملی افغانستان که ریاست این کمیسیون را به عهده دارد، امروز در نخستین نشست خبری کمیسیون یاد شده گفت که این تشکیل غیردولتی است و وظیفه دارد که یافته هایش را در مورد عوامل سقوط کندز به رئیس جمهور ارایه کند.
امرالله صالح گفت فعالیت های این هئیت به سه بخش تقسیم شده که جمع آوری اسناد در مورد سقوط کندز، جمع آوری اطلاعات و معلومات از ادارات مرکزی و محلی و سفر به ساحه که شامل کندز، بغلان و تخار است، شامل آن می شود.
آقای صالح گفت "میتود ما این است که ما اول تهدید را تحلیل می کنیم، تهدید در ولایت کندز چه بوده، از نگاه زمانی ما پیدا می کنم که بسیار ساده است و اولین تکانه های حمله طالب بالای کندز چه وقت آغاز شد، واکنش دولت مرکزی و واکنش حکومت ولایتی در ارتباط به این تهدید ها چه بوده، کندز به کابل چه گفته بود، کابل به کندز چه هدایت داشته و خلا ها در چه بود."
Your browser doesn’t support HTML5
در ترکیب این کمیسیون فاروق وردک وزیر پیشین معارف افغانستان نیز شامل است. آقای وردک در نشست خبری امروز اطمینان داد که بر اساس حکم ریاست جمهوری، زمینه دسترسی این هئیت به تمام اسناد و شواهد مرتبط به قضیه کندز فراهم خواهد شد.
فضل کریم ایماق عضو کمیسیون حقیقت یاب گفت که عوامل داخلی و بیرونی، دولتی و غیردولتی سقوط کندز مشخص خواهد شد، او افزود که این ارزیابی به دور از گرایش های قومی، سمتی و حزبی انجام شود.
به اساس فرمان رئیس جمهور محمد اشرف غنی، به خاطر پیدا کردن عوامل سقوط کندز سه هفته به این کمیسیون وقت داده شده است تا کار خود را تکمیل کند، کار این هئیت از تاریخ نزده میزان آغاز شده و تا هشت عقرب ادامه خواهد یافت.