فاطمه پیمان، مهاجر پیشین افغان در آسترالیا منحیث سناتور انتخاب شد

فاطمه پیمان

فاطمه پیمان، که سال‌ها پیش با خانواده‌اش از افغانستان به آسترالیا مهاجر شده بود‌ امروز ۲۰ جون (۳۰ جوزا) به سنا این کشور راه یافت.

خانم پیمان در صفحۀ فیسبوک‌اش از پیروزی خود در انتخابات نوشته و گفته است که منحیث سناتور انتخاب شده است.

این خانم ۲۷ ساله زمانی که فقط هشت سال داشت با خانواده‌اش به آسترالیا پناهنده شد. پدرش در سال‌های نخست منحیث آشپز‌، محافظ امنیتی و رانندۀ تکسی ایفای وظیفه می‌کرد و مادرش مالک یک کورس رانندگی وسایط است.

انتونی البانیز، صدر اعظم آسترالیا در یک تویت پیروزی خانم پیمان را به وی مبارکباد گفته است.

خانم پیمان کارش را منحیث تنظیم کننده در "اتحادیۀ کارگران متحد" آغاز کرد و پس از آن که در سال ۲۰۱۸ پدرش را از دست داد، تصمیم گرفت از کارگران آسترالیایی نمایندگی کند.

او منحیث عضو حزب کارگر در راستای حذف موانع فرا راه زنان‌ و جوانان کار می‌کند.

این مهاجر پیشین افغان که اکنون شهروند آسترالیا است در حالی به این مقام دست یافته است که حکومت طالبان پس از تسلط دوباره در ماه اگست سال گذشته در افغانستان هنوز هم دروازه‌های مکاتب متوسطه و لیسه را به روی دختران افغان نگشوده اند.

این در حالی است که جامعۀ جهانی، به شمول سازمان ملل متحد و سایر سازمان های مدافع حقوق بشر و حقوق زنان از این گروه به کرات خواسته اند تا زنان و دختران را از حق دسترسی به کار و آموزش محروم نکنند.

سازمان عفو بین‌الملل سیاست‌های کنونی طالبان در قبال آموزش دختران و زنان را تبعیض‌آمیز، ناعادلانه و بر خلاف قوانین بین‌المللی خوانده و دیدبان حقوق بشر، حدود ده ماه حاکمیت طالبان را بر افغانستان، روزهای تاریک این کشور در زمینهٔ آموزش دختران توصیف کرده است.

کشورهای جهان تاکنون از به رسمیت شناختن طالبان به دلیل نگرانی از رفتار آنان با دختران و زنان و اتهامات نقض حقوق بشر علیه نظامیان و مقامات دولت پیشین افغانستان، امتناع ورزیده اند.

گروه طالبان که ادعا دارد در حال حاضر شرایط برای مکاتب دختران مساعد نیست، در حاکمیت قبلی خود از سال ۱۹۹۶ تا ۲۰۰۱، زنان را به طور گسترده از حق کار و تحصیل محروم کرده بود.