صندوق وجهی سازمان ملل متحد برای کودکان (یونیسف) از تاثیرات منفی تغییرات اقلیمی در افغانستان و شماری از کشورهای جنوب آسیا ابراز نگرانی کرده و گفته است که ۱۵ میلیون کودک در افغانستان و دیگر کشورهای جنوب آسیا از سیلابهای ناشی از تغییرات اقلیمی متاثر شده اند.
یونیسف روز شنبه ۱۲ نومبر (۲۱ عقرب) در تویتر نوشت که این کودکان در حال حاضر، به کمکهای بشری نیاز جدی دارند. این ادارۀ ملل متحد آماده کردن کودکان برای زندگی در دنیای متاثر از تغییرات اقلیمی را بسیار مهم عنوان کرده است.
بر اساس معلومات سازمان ملل متحد، افغانستان کشوری است که کمترین آمادگی را در برابر شوکهای اقلیمی دارد و در ردیف ششم کشورهای دارای بیشترین آسیب تهدیدهای اقلیمی در جهان قرار گرفته است.
در جریان یک سال گذشته افغانستان در کنار خشکسالی شدید، شاهد سرازیر شدن سیلابهای مدهش بود که بر اساس معلومات مقامهای طالبان در اثر آن، دهها نفر به شمول زنان و کودکان جان باخته و این حوادث طبیعی خسارات هنگفتی را به شهروندان این کشور وارد کرد.
اخیراً رامز الاکبروف، معاون هماهنگکننده امور کمکهای بشری ملل متحد در افغانستان گفت که مردم این کشور بر پرتگاه تغییرات اقلیمی ویرانگر ایستاده اند و حکومت فعلی در افغانستان تهدیدهای ناشی از آن را باید جدی بگیرد.
آقای الاکبروف که در کنفرانس تغییرات اقلیمی ۲۰۲۲ سازمان ملل متحد در مصر صحبت میکرد، گفت که افغانستان در حال حاضر مستعد آفات طبیعی مکرر است که سبب تلفات و خسارات جانی، معیشت، خانهها و زیرساختها میشود.
این در حالی است که هفته گذشته وزارت خارجۀ حکومت طالبان گفت که با آنکه افغانستان هیچ سهم منفی در تغییر اقلیم نداشته، اما این کشور بیشترین زیان را از این ناحیه دیده است.
عبدالقهار بلخی، سخنگوی این وزارت به تاریخ هفتم نومبر (۱۶ عقرب) با نشر اعلامیهای گفت که تغییرات اقلیمی بیشتر از دو میلیارد دالر در سال جاری به افغانستان زیان وارد کرده است.
پس از آن، ادارهٔ ملی حفاظت از محیط زیست حکومت طالبان از نبود نمایندهٔ رسمی افغانستان در کنفرانس جهانی تغییرات اقلیمی انتقاد کرده و گفت که تغییر اقلیمی هیچ مرز ملی ندارد و نباید این موضوع سیاسی ساخته شود.