وزیر خارجهٔ پاکستان: جبههٔ مقاومت هیچ تهدید برای طالبان نیست؛‌ بزرگترین تهدید داعش است

وزیر خارجهٔ پاکستان روز شنبه ۱۸ فبروری (۲۹ دلو) در حاشیهٔ کنفرانس امنیتی مونیخ آلمان گفت که جبههٔ مقاومت ملی افغانستان، هیچ تهدیدی برای طالبان نیست و تاکید کرد که داعش تهدید جدی برای این گروه می‌باشد.

بلاول بوتو زرداری، وزیر خارجهٔ پاکستان، در حاشیهٔ کنفرانس مونیخ گفت: "هیچ مقاومتی در برابر طالبان که تهدیدی جدی برای آنها باشد وجود ندارد. وزیر خارجهٔ پاکستان همچنین تاکید کرد که " تصور نادرستی در غرب وجود دارد'' که جبههٔ مقاومت ملی به رهبری احمد مسعود، بار دیگر تجدید حیات می‌کند و افزود که چنین ''چیزی رخ نمی‌دهد.''

وزیر خارجهٔ پاکستان در حاشیهٔ کنفرانس امنیتی مونیخ تاکید کرد که گروه دولت اسلامی یا داعش بزرگترین تهدید برای طالبان می‌باشد. او افزود:"بزرگترین تهدید و جنبشی که در حالی حاضر در مقابل طالبان وجود دارد،‌ داعش است."

زرداری در حالی داعش را بزرگترین تهدید برای حکمرانی طالبان خوانده است که مقامات این گروه همواره گفته‌اند که داعش در افغانستان حضور ندارد و اگر جایی سر بلند کند، سرکوب می‌شود.

در تازه‌ترین مورد ،‌امیرخان متقی، سرپرست وزارت خارجهٔ حکومت طالبان، اظهارات اناتولی سدروف، لوی درستیز پیمان امنیت جمعی به رهبری روسیه در مورد حضور داعش در افغانستان و تهدید این گروه برای کشورهای همسایه را بی اساس خوانده و گفته است که هیچ کس حق ندارد افغانستان را بدنام کند.

سازمان پیمان امنیت جمعی به رهبری روسیه گفته است که شمار تندروان شاخهٔ خراسان داعش در افغانستان به ۶۵۰۰ رسیده است و بیشتر این تندروان در ولایات شمالی افغانستان مستقر اند.

به گزارش خبرگزاری تاس روسیه، اناتولی سدروف، لوی‌درستیز این پیمان روز سه شنبه ۱۴ فبروری (۲۵ دلو) در یک نشست خبری گفت که تا ۴۰۰۰ نفر از تندروان شاخهٔ خراسان داعش در نزدیکی مرز تاجیکستان در ولایت‌های بدخشان، کندز و تخار افغانستان جابجا شده‌اند.

پس از مسلط شدن مجدد طالبان، مقام‌های طالبان همواره از تامین امنیت سراسری سخن گفته اند، اما در ۱۸ ماه تسلط این گروه بر این کشور،‌ ولایات مختلف افغانستان شاهد حملات مرگبار بوده است.

پس از خروج نیروهای بین المللی به رهبری ایالات متحده از افغانستان،‌ شاخهٔ خراسان داعش مسوولیت مرگبارترین حملات را در ولایت‌های مختلف افغانستان از جمله کابل بر عهده گرفته است که در اثر آن صدها غیرنظامی در سفارت‌خانه‌ها، اماکن عبادی به ویژه مساجد مسلمانان شیعه، مکاتب و سایر اماکن عامه کشته و زخمی شده اند. تندروان داعش گزمه‌های طالبان را نیز در این مدت آماج حملات قرار داده اند.

طالبان پس از آنکه در اگست ۲۰۲۱ بار دیگر بر افغانستان مسلط شدند، به طور روز افزون قوانین سختگیرانه را در سراسر آن کشور اعمال کرده است، به خصوص محدودیت بر کار و تحصیل زنان و دختران. ممنوعیت سفر زنان بدون محرم، عدم اجازه رفتن به حمام، پارک‌های تفریحی، کلب‌های ورزشی و حجاب کامل اجباری از جمله نمونه‌های بارز محدودیت‌های وضع شده از سوی طالبان بر زنان و دختران به حساب می‌رود.

علاوه بر آن، طالبان فعالان جامعهٔ مدنی به شمول ژورنالستان را سرکوب کرده، رسانه‌ها را سانسور کرده و صد‌های تن از نظامیان حکومت پیشین و اعضای جبهه‌ مقاومت ملی به رهبری احمد مسعود را کشته اند.

نهاد حقوق بشر موسوم به " رواداری" با نشر گزارشی گفت که طالبان از ۱۵ اگست ۲۰۲۱ تا نومبر ۲۰۲۲ میلادی ۶۳۳ غیرنظامی، نظامیان پیشین، سلفیان، اعضای جبهه مقاومت و دیگر گروه‌های مخالف خود را کشته اند.

این نهاد در اوایل ماه جاری میلادی از بازداشت غیرقانونی و توقیف خودسرانۀ دست‌کم ۱۹۷۶ نفر در ۲۹ ولایت افغانستان، خبر داده است.

اما وزیر خارجهٔ پاکستان وضعیت به وجود آمده در افغانستان و عملکرد طالبان را ناشی از خروج نیروهای بین المللی به رهبری ایالات متحده می‌داند.

زرداری گفت: " در حال حاضر وضعیتی که در افغانستان است، نتیجه مستقیم خروج ناتو و ایالات متحده از افغانستان است. خوب شما نباید [افغانستان] را ترک می‌ کردید. شما ترک کردید. حالا باید با طالبان تعامل کنید. "

مقامات حکومت پیشین افغانستان و در برخی اوقات مقامات ایالات متحده پاکستان را منبع تمویل، آموزش و تجهیز گروه‌های افراطی به ویژه طالبان می‌خواندند، اما مقامات پاکستانی بارها چنین اتهامات را رد کرده اند.

در پاسخ به اظهارات وزیر خارجهٔ پاکستان، صبغت الله احمدی، سخنگوی جبههٔ مقاومت ملی افغانستان به رهبری احمد مسعود، در دو تویت جداگانه، واکنش نشان داده است.

احمدی در پیام تویت خود نگاشته است که"بسیار عجیب است! زمانیکه گروه زن ستیز و آدم کش طالبان هوای حضور در پاکستان را در سر بپروراند، برای دولت این کشور پدیده‌ی زشت و تروریستی است؛ اما، وزیر خارجه‌ی ‌همان کشور که دولت کشورش حتی تحمل شنیدن نام گروه طالبان (تی‌تی‌پی) در پاکستان را ندارد، ادامه‌ی اشغال افغانستان توسط این گروه تروریستی را قانونی می داند، و با قرائت روایت دروغین گروه طالبان تلاش می کند خطر داعش را برجسته کند، و واقعیت مقاومت مردم را عمداً انکار نماید.

مقامات طالبان تا حالا در مورد اظهارات وزیر خارجهٔ پاکستان تبصره نکرده است، اما در گذشته حضور داعش را در آن کشور رد کرده اند.